• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  PM: Tudengid kaotavad kuni 70 mln toetusi

  Koalitsioon surub täna läbi sotsiaalhoolekande seaduse muudatused, millega saavad vähem raha tudengid ja lastega pered, kirjutab Postimees.

  Tudengid kaotavad 2003. aasta eelarves toimetulekutoetustest ligi 70 miljonit krooni ja lastega pered 67 miljonit, mis neile senise seaduse järgi terendas.
  Plaanitava uue korra järgi loetaks uuest aastast toimetulekutoetuse määramisel kuni 24-aastased õpilased ja üliõpilased vanemate ülalpidamisel olevateks sõltumata sellest, kas nad elavad koos oma vanematega või mitte. Erandina ei loetaks vanemate ülalpeetavateks õpilasi ja üliõpilasi, kes on abielus või kellel on lapsed.
  Eesti Üliõpilaskondade Liit on väljendanud sellele lähenemisele ägedat vastuseisu. EÜL leiab, et selline seadusetäiendus rikub põhiseadust piirates üliõpilaste põhiõigusi, sest ei võimalda iseseisvatel, täisealistel, oma vanemate perekonnast eraldi elavatel kodanikel ligipääsu viimase astme abi süsteemile.
  Uue lähenemisena sätestab eelnõu toetuse taotleja varandusliku olukorra arvestamise ehk toimetulekutoetusele on õigus isikutel, kelle sissetulek eluruumi kulude mahaarvamise järel jääb alla kehtestatud toimetulekupiiri (praegu 500 krooni) ja kelle vara ei taga piisavaid elatusvahendeid.
  Sotsiaalministeeriumi pressiesindaja Sigrid Tappo eitas kahtlust, nagu annaks seadus võimaluse inimene isamajast välja tõsta. «Inimesele peab jääma üks eluase ja eluks vajalik vara,» kinnitas ta. «Olukord, kus mitut maja ja korterit ja autot omavad inimesed saavad pidevalt toimetulekutoetust, tuleb lõpetada.»
  Vara arvestamist puudutavad sätted jõustuksid 2003. aasta teisest poolest.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ragmar Saksing: väetame roheidud viljakaks, mitte abituks ülalpeetavaks
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Kas rohetehnoloogia iduettevõtted vajavad eri- või hoopis ärikohtlemist? Kui tahame, et nad oleksid tugevad ja kestlikud, ei peaks neid kohtlema teistest erinevalt, kirjutab teadus- ja ärilinnaku Tehnopol rohetehnoloogia valdkonna juht Ragmar Saksing.
Heade tulemuste hooaeg jätkub: S&P tõusis viiendat päeva järjest
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Heade majandustulemuste tõukel liikus S&P 500 aktsiaindeks täna viiendat päeva järjest kõrgemale, tõustes 0,74% ja jäädes vaid poole protsendi kaugusele rekordist.
Piletilevi ostis Leedu konkurendi
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Rahvusvaheliselt piletimüügi ja sündmuskorralduse valdkonnas tegutsev Piletilevi Group, kellele kuuluvad Eestis Piletilevi, Lätis BilesuServiss ja Leedus Bilietai piletimüügi keskkonnad, omandas lisaks Leedu piletite vahendusteenuse pakkuja Tiketa.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uusi sanktsioone
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.
Euroopa Liit kaalub Valgevene vastu uute sanktsioonide kehtestamist, vahendab Reuters.