10. detsember 2002 kell 8:22

Rapla Dairyst saavad võla katteks toodangut vaid "truud" piimatootjad

Rapla Dairyst saavad võlgade katteks ettevõtte toodangut vaid need piimatootjad, kes sinna jätkuvalt piima tarnivad, kirjutab Nädaline.

Raplamaa talupidajate liit kutsus üles väiketootjaid koondama võlanõudeid ja esitama need talupidajate keskliidu ja Uno Feldschmidti advokaadibüroo vahendusel Rapla Dairy vastu. Praeguse seisuga esitasid 20 väiksemat tootjat võlanõude ja võla kogusumma on 1,35 miljonit krooni.

Väiketootja on jätkuvalt ärevuses: hommikul sõidab piimaveoauto väravast piimaga minema, aga see kaob nagu mutiauku. Raha ju selle eest loota pole, sest on saamata seitsme kuu piimaraha.

Tootjad on uurinud ja saanud teada, et nii kehva olukorda pole ühelgi piimakombinaadil. Seni pakkus Rapla Dairy võla katteks koort ja juustu. Nüüd on siingi muutused: kes on saanud kaubale teise piimatöötlemisfirmaga ja toodangu sinna saadab, pühkigu suu puhtaks - isegi juustu ei anta enam võla katteks. Saavad vaid need, kes Rapla Dairyle truuks jäänud ja ikka oma raha kätte saada loodavad.

Hetkel kuum