• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kaubavedude tagamine Venemaal peatatakse 24. detsembri südaööl

  Kaubaautode vedude tagamine Venemaal peatatakse alates 24. detsembri südaööl, teatas tolliamet.

  Eile teavitas Rahvusvaheline Maanteetranspordi Liit (Union Internationale des Transports Routiers - IRU) kui TIR-vedudel tagatist kindlustava rahvusvahelise garantiiketi esindaja, et TIR-vedude tagamine rahvusvaheliste kindlustusfirmade poolt peatatakse Venemaal alates 24. detsembrist 2002 kell 24.00.
  Põhjusena märgitakse Venemaal esinevat korralagedust, mida ei ole suudetud vaatamata IRU pingutustele likvideerida.
  Seega on Venemaal sisuliselt peatatud TIR-konventsiooni rakendamine. Küll on aga rahvusvahelise tagatisega kaetud need TIR-veod, mille alustamine on tolli poolt aktsepteeritud enne nimetatud ajamomenti kaubaveoks teistest TIR-konventsiooni osapooltest Venemaale või Venemaalt teistesse TIR-konventsiooni osapooltesse.
  Alates 25. detsembrist saab Eestist kaupu Venemaale vedada tolliprotseduuridega, mis lõpevad Eesti-Vene piiril (eksport, Eesti sisetransiit, Balti Ühistransiit). Sel juhul tuleb Eesti-Vene piiri Venemaa poolses tollipunktis kaubale rakendada Venemaal kehtivat tolliprotseduuri.
  Alates 25. detsembrist tuleb ka TIR-konventsiooni osapooltes alustatud TIR-veod lõpetada Eesti-Vene piiril ning kaubavedu saab jätkuda vastavalt Venemaa eeskirjadele.
  Venemaalt Eesti tolliterritooriumile sisenevate kaubavedude puhul tuleb sisenemise tolliasutuses alustada uut tolliprotseduuri, mis on kas import, sisetransiit, Balti Ühistransiit või TIR-vedu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Kriis ajas töötu Siiri Sisaski seenele: müüsin kontserditel salateid ja moose
Vabakutseline muusik ja laulja Siiri Sisask rääkis Äripäeva raadiosaates "Edukad naised", kuidas hakkas koroona-ajal talveks raha koguma hoidiseid müües.
Vabakutseline muusik ja laulja Siiri Sisask rääkis Äripäeva raadiosaates "Edukad naised", kuidas hakkas koroona-ajal talveks raha koguma hoidiseid müües.
A. Le Coqi juht: riik ei tule mulle ütlema, mida ma pean sööma ja mida mitte
Kui Arenguseire Keskuse raportit kajastavas artiklis kirjeldati võimalust tuua päevakorda rahvatervise maks, mis tähendab maksu suhkru- ja rasvasisalduse eest, siis joogitööstuse A. Le Coq tegevjuht Tarmo Noop peab valeks toiduainete klassifitseerimist headeks või halbadeks.
Kui Arenguseire Keskuse raportit kajastavas artiklis kirjeldati võimalust tuua päevakorda rahvatervise maks, mis tähendab maksu suhkru- ja rasvasisalduse eest, siis joogitööstuse A. Le Coq tegevjuht Tarmo Noop peab valeks toiduainete klassifitseerimist headeks või halbadeks.