11. detsember 2002 kell 15:37

USA aktsiaturg alustas päeva langusega

Täna USA börsipäeva alguses ei leidnud investorid põhjust aktsiad osta.

Dow Jonesi tööstuskeskmine <GR#US.^DJI> langes kella 17.30ks 0,3% 8551 punktile. Laiem S P 500 indeks <GR#US.^SPC> langes 0,1% 903 punktile. Tehnoloogiaaktsiate rohke Nasdaq <GR#US.^IXIC> tõusis 0,1% 1393 punktile.

Uusi negatiivseid uudiseid ei tulnud peale pinge kasvu Pärsia lahe piirkonnas, kus Jeemenisse suunduvalt Põhja-Korea laevalt avastati Scud-tüüpi raketid. See tekitas küsimusi võimalikust laiemast sõjast kui ainult Iraagis.

Ühtki olulist majandusindikaatorit ei avaldatud. Investoreid huvitab neljapäeval avaldatav novembrikuu jaekaubandusnäitaja. Esialgsed teated jõulumüügist on vastakad. Paljud jaekaubandusfirmad süüdistavad piiratud müügis novembrilõpu halba ilma, kuid see ei ole samas usutav.

'Ma arvan, et jää ja lumi on inimeste rahakottides, mitte maapinnal,' ütles Jefferies Co peastrateeg Art Hogan Wall Street Journalile selle kohta, et inimeste rahakottides võib valitseda tühjus.

Poed püüavad kliente järsult alandatud hindadega üle lüüa, mis võib tekitada firmadele pikaajalisi probleeme. Jaekaubandusfirmade käive tuleb tavaliselt 40% ulatuses pühadeperioodi müügist.

Hogani sõnul ei tahtnud jaemüüjad kaotada müügis ning soetasid suured laovarud. Hinnaalandamine lööb kasumimarginaali ning on tõenäoliselt andnud ostjatele signaali enne ostu mitmetes poodides hindu vaatamas käia ja pigem ostudega oodata kui kiirustada.

'Parem käia mitu korda poes vaatamas, kas hind on langenud, kui kohe kallilt osta,' ütles Hogan.

Hetkel kuum