Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  USA aktsiaturg alustas päeva langusega

  Täna USA börsipäeva alguses ei leidnud investorid põhjust aktsiad osta.

  Dow Jonesi tööstuskeskmine <GR#US.^DJI> langes kella 17.30ks 0,3% 8551 punktile. Laiem S P 500 indeks <GR#US.^SPC> langes 0,1% 903 punktile. Tehnoloogiaaktsiate rohke Nasdaq <GR#US.^IXIC> tõusis 0,1% 1393 punktile.
  Uusi negatiivseid uudiseid ei tulnud peale pinge kasvu Pärsia lahe piirkonnas, kus Jeemenisse suunduvalt Põhja-Korea laevalt avastati Scud-tüüpi raketid. See tekitas küsimusi võimalikust laiemast sõjast kui ainult Iraagis.
  Ühtki olulist majandusindikaatorit ei avaldatud. Investoreid huvitab neljapäeval avaldatav novembrikuu jaekaubandusnäitaja. Esialgsed teated jõulumüügist on vastakad. Paljud jaekaubandusfirmad süüdistavad piiratud müügis novembrilõpu halba ilma, kuid see ei ole samas usutav.
  'Ma arvan, et jää ja lumi on inimeste rahakottides, mitte maapinnal,' ütles Jefferies Co peastrateeg Art Hogan Wall Street Journalile selle kohta, et inimeste rahakottides võib valitseda tühjus.
  Poed püüavad kliente järsult alandatud hindadega üle lüüa, mis võib tekitada firmadele pikaajalisi probleeme. Jaekaubandusfirmade käive tuleb tavaliselt 40% ulatuses pühadeperioodi müügist.
  Hogani sõnul ei tahtnud jaemüüjad kaotada müügis ning soetasid suured laovarud. Hinnaalandamine lööb kasumimarginaali ning on tõenäoliselt andnud ostjatele signaali enne ostu mitmetes poodides hindu vaatamas käia ja pigem ostudega oodata kui kiirustada.
  'Parem käia mitu korda poes vaatamas, kas hind on langenud, kui kohe kallilt osta,' ütles Hogan.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Ökonomist: kiire hinnatõus on hakanud tarbimist piirama
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Vahe hindade ja sissetulekute vahel käriseb järjest suuremaks, kirjutab Swedbanki vanemökonomist Liis Elmik.
Keskpanga protokoll rahustas USA aktsiaturud kergelt kerkima
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Täna avaldatud Föderaalreservi viimase istungi protokollist nähtub, et Ühendriikide keskpank kavatseb inflatsiooniga vihast võitlust jätkata – see rahustas aktsiaturge niivõrd, et nood sulgusid kerges plussis.
Nelja Eesti juhi teed tippu - kriisiloits, ettemääratus ja õpetaja võimendus
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Värskes Äripäeva raadio saates "Juhi jutud" võtame kokku kuulajate lemmiksaated ja nopime nendest välja neli põnevat kildu Eesti juhtidelt. Tänases saates saavad sõna Eesti suurima panga Swedbanki juht Olavi Lepp, 2020. aastal Eesti parimaks kooliks valitud Uulu põhikooli juht Egle Rumberg, noorim Tallinna börsi firmade juht ehk Arco Vara juht Miko-Ove Niinemäe ja LHV grupi juht Madis Toomsalu, kes pälvis tänavu tunnustuse parim juht.
Riigikogu ratifitseeris Soome ja Rootsi ühinemise NATOga
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Riigikogu võttis erakorralisel istungjärgul vastu seaduse, millega kiitis heaks Soome ja Rootsi ühinemist käsitlevad Põhja-Atlandi lepingu protokollid.
Soome landitootja koondab Pärnus 35 töötajat Sõda ja sanktsioonid tekitavad ebakindlust
Landitootja Rapala Eesti AS, mis kuulub Helsingi börsil noteeritud Rapala kontserni, koondab töötukassa andmetel 35 inimest.
Landitootja Rapala Eesti AS, mis kuulub Helsingi börsil noteeritud Rapala kontserni, koondab töötukassa andmetel 35 inimest.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.