• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Eesti Pank: Eurole üleminek ei ole võimalik enne 2006. a

  Eurole üleminek ei ole Eestis võimalik enne 2006. aastat, seda eeldusel et Eesti ühineb Euroopa Liiduga 2004. aasta kevadel, leiab Eesti Pank.

  'Ühinemisel saab Eesti vahetuskursimehhanismi (ERM2 ehk kaheaastane üleminekuperiood) liikmeks, mis sisuliselt tähendab minimaalselt kaheaastast üleminekuperioodi enne euro kasutuselevõtmist,' ütles Eesti Panga avalike suhete nõunik Janno Toots.
  Üleminekuperioodil peab Tootsi sõnul Eesti majandus vastama Maastrichti kriteeriumitele. See asetab nõudmisi eelarve tasakaalule, s.t defitsiit tohib olla kuni 3% riigi SKPst, riigivõlale (võlgnevus ei tohi ületada 60% SKP-st), inflatsioonile (tohib olla kuni 1,5% kõrgem Euroopa Liidu kolme kõige madalama inflatsiooniga riigi keskmisest), intressitasemele (pikaajalised intressid tohivad olla kuni 2% kõrgemal Euroopa Liidu kolme kõige madalama inflatsiooniga riigi keskmisest).
  'Alles peale kaheaastase perioodi läbimist ja Maastrichti kriteeriumide täitmist saab võimalikuks euro kasutuselevõtt,' selgitas Toots.
  Eesti Panga hinnangul saab europiirkonnaga liitumisel olema positiivne mõju.
  'Laienevad turud, välisinvesteeringud, ligipääs kapitalile on siin märksõnadeks,' sõnas Toots.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Siim Tammer: hunt börsinahas – miks börsitehinguid iseendaga tasub vältida
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Soovitan võimalusel vältida börsi kaudu tehinguid iseendaga. Sellised tehingud jäävad järelevalvele silma, kirjutab finantsinspektsiooni juhatuse liige Siim Tammer asutuse blogis.
Goldman Sachsi tulemused panid aktsia tõusma
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Goldman Sachs teatas reedel, et suutis kolmandas kvartalis kasumit pea 70 protsenti kasvatada, ületades sellega suurelt ootusi. Üleüldiselt on USA pankade jaoks kolmas kvartal olnud väga tugev, vahendab Reuters.
Arco Vara juht loodab Enefitist kiiret kasumit
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
Kinnisvaraarendaja Arco Vara tegevjuht Miko-Ove Niinemäe tõdes, et osales väikeses mahus Enefit Greeni IPO-l, kuid neljakordne ülemärkimine tuli talle vaatamata soodsatele oludele üllatusena. Niinemäe näeb, et investorite arvu kasv on kasulik kõigile.
55 miljonit elektrihindade korvamise kavast läheks ettevõtetele
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.
Valitsuskoalitsiooni otsus elektri hinnatõusu korvata on segu ettevõtluse ja kodumajapidamiste subsiidiumitest, ettevõtetele läheb projektist tõenäoliselt ligikaudu 55 miljonit eurot.