Artikkel
  • Jaga lugu:
    Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

    AS Torgel-Lasa pesi raha läbi likvideeritava ettevõtte pangaarve

    Politseiameti rahapesu andmebüroo kahtlustab, et läbi likvideeritava ASi Torgel-Lasa pangaarvete käis aktiivne rahapesu. Riigikohtu 9. detsembri otsusest selgub, et rahapesu andmebüroo sai asjale jälile tänavu juunis. Ehkki Torgel-Lasa likvideerimismenetlust alustati juba novembris 2000, jätkas äriühing siiani aktiivset majandustegevust. Nimelt laekusid Torgel-Lasa pangakontole laenudena ja metsamaterjali eest tasutavate maksetena suured rahasummad, mis kas võeti pangaautomaatidest sularahana välja või siis kanti laenuna edasi eraisikutele. Summade suurusest kohtuotsuses ei räägita. Rahapesu andmebüroo järeldas sellest, et käib rahapesu, ning taotles Torgel-Lasa pangakontode arestimist erikonfiskeerimise ja tsiviilhagi tagamiseks. Tallinna linnakohus rahuldas selle taotluse tänavu septembris ning nüüd soostus sellega ka riigikohus. Pangakontode arestimise oli vaidlustanud Torgel-Lasa juhatuse liige Vello Saal. Lisaks Torgel-Lasa pangakontode arestimisele on vara arestitud ka osaühingul Froid Puit, mille juhatusse kuulub samuti Vello Saal. Sel neljapäeval jättis riigikohus samadel motiividel rahuldamata ka Vello Saali taotluse Froid Puidu vara arestist vabastamise kohta. Äriregistri andmeil on Torgel-Lasa aktsiakapital aukartustäratav - 13,255 miljonit krooni - ja alates 1999. aastast registreeriti see ümbes Pärnust Tallinna. Samal ajal registreeriti Froid Puit ümber Tallinnas Pärnusse. 2000. aastal, mil alustati Torgel-Lasa likvideerimist, kandis ettevõte enam kui 4 miljoni kroonist kahjumit. Froid Puit teenis aga samal aastal üle 2 miljoni krooni puhaskasumit. 2001. aasta majandusaruannet pole esitanud kumbki ettevõte.

    Jaga lugu:
  • Hetkel kuum
Vastulause: tarneahelate ümberkujundamisega seotud väljakutseid maksab tõsiselt võtta
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Tuleb küsida, mil määral õnnestub ettevõtetel kanda kasvanud sisendhinnad üle lõpptoodangu hindadesse, kirjutab Arenguseire Keskuse ekspert Uku Varblane vastukajas Eesti Panga ökonomisti Kaspar Oja kriitikale.
Euroopa aktsiaturud on tugevas languses
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Keskpankurid jagasid eile Portugalis toimunud majandusfoorumil tumedaid sõnumeid, mis on täna viinud Euroopa börsid langusesse. Sarnast saatust on oodata täna ka USA turul.
Uueks ehituse asekantsleriks saab Ivo Jaanisoo
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Majandusministeeriumi ehituse asekantsleriks saab Jüri Rassi järel senine ministeeriumi ehitus- ja elamuosakonna juhataja Ivo Jaanisoo.
Raadiohommikus: kuumast suvest ja taasterahastust
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Äripäeva raadio reedeses hommikuprogrammis tuleb juttu töötamisest põrgukuumuses, kalevi alla pandud suurprojektidest ning julgeolekust.
Raadiohommikus: autode hinnaralli jätkub, kuid asi pole tarnetes
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.
Äripäeva raadio neljapäevases hommikuprogrammis on põnevat kuulamist kõigile neile, keda huvitavad autode hinnatõusu põhjused ja väljavaated.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.