• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Nokia ja Ericsson ujusid omasoodu

  Nokia aktsias toimus maaklerite sõnul kasumivõtmine. Väärtpaber tõusis neljapäeval nii USA novembrikuu 0,4 jaekaubandusmüügi kasvu kui ka mobiiltelefonide korraliku müügi tõttu Soomes.
  Evli Banki analüütik Karri Rinta sõnas, et Nokia aktsia püsib antud hinnatasemetel kuni jõuludeni. ?Me teame kui tugevasti vendorid praegu mobiiltelefone jaekaubanduse müüjatele edasi müüvad, kuid me peame veel nägema, et jaemüüjad suudaks need telefonid agressiivselt tarbijatele edasi müüa,? sõnas Rinta.
  Telefonide kehva realiseerimise korral tekivad laovarud. Laovarude kuhjumise tulemusena pole mobiiltelefonide tootjad viimase kahe aasta jooksul suutnud näidata ka korralike esimese kvartali tulemusi. Seni kuni jõulumüügi numbreid pole avaldatud on aktsiale raske liikumapanevat jõudu leida.
  Kui Nokia aktsia lõpetas päeva 2,4 langusega, siis Ericssoni aktsia vastas sellele 3,4 tõusuga. Nimelt ütles ettevõtte tootmisjuht Per Arne Sandström majandusajalehele Financial Times, et Ericsson pürgib CDMA telekomiseadmete turul kolme suurima tegija hulka ja kolmekordistab oma turuosa. Lisaks sellele teatas Danske Equities, et jätab Ericssoni aktsiale ostusoovituse, lootuses et 2003. aasta teisel poole keerab ettevõte kasumlikuks.
  USA börse rõhus nii neljapäeval kui reedel pinev geopoliitiline (võimusuhted maailma areenil) olukord ning novembris langenud tootjahinna- ja hulgikaubanduse hinnaindeks, mis pani investoreid taas mõtlema deflatsiooniohule.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Mihkel Nestor: kahetoalistele korteritele varsti enam ostjaid ei leidu
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Tohutu muutus demograafias avaldab kinnisvaraturule aasta-aastalt üha suuremat mõju, nii et tekib küsimus, kas praegustel kahetoaliste korterite omanikel on tulevikus suuremale pinnale kolides enam turgu vana mahamüümiseks, kirjutab SEB majandusanalüütik Mihkel Nestor.
Dow Jones lõpetas nädala ajaloolise tipptulemusega
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Dow Jonesi tööstuskeskmine tõusis täna 0,21% ja sulgus 35 677,02 punktil, mis on ajaloo kõrgeim tulemus.
Riik viib lennufirmad ühe tiiva alla
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Valitsus andis majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumile heakskiidu alustada ettevalmistusi uue lennunduskontserni loomiseks, mis ühendab Nordica, Regional Jeti (ärinimi Xfly) ja Transpordi Varahalduse ühe katuse alla.
Euroopa liidrid annavad Poolale viimase võimaluse
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.
Poola peaminister Mateusz Morawiecki saabus täna Brüsselisse kaitsma oma riigi justiitsreforme, kuid võib homme Euroopa Liidu tippkohtumiselt lahkuda trahvide ning kohtukutsega.