• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Halduskohus: Vallastel tuleb 7,3 mln kr siiski ära maksta

  Läinud aasta juunis tehtud ettekirjutusega määras maksuamet Vallastele täiendavalt tasumisele 7,37 miljonit krooni tulumaksu ja 4,56 miljonit krooni intresse. Halduskohus kinnitas nüüd, et ettekirjutus on tasumata tulumaksu ehk 7,37 miljoni krooni osas põhjendatud.
  Maksuameti revisjon nimelt tuvastas, et riiulifirmade müügiga tegelnud Diveci ning sellega seotud muude äriühingute juhina oli Erik Vallaste aastail 1959-1999 varjanud tulu kokku ligi 28,4 miljoni krooni ulatuses ning jätnud selle pealt tasumata üle 7,3 miljoni krooni tulumaksu. Raha liikus läbi offshore-firmade pangaarvete, kus see suures osas sulas välja võeti.
  Kohus nõustus maksuameti seisukohaga, et Vallaste oli maksude tasumisest tahtlikult kõrvale hoidunud, Kohtuniku küsimustele vastates väitis Vallaste, et ?ta on varatu isik?, ega suutnud kohtu arvates anda mõistlikke selgitusi.
  Oma kaebuses esitas Vallaste 15 väidet selle kohta, nagu oleks tema õigusi rikutud. Kohus leidis aga, et kontekstist väljarebitud kaebuse väited moonutavad nii ettekirjutuse olemust kui ka maksuhalduri tegevust.
  ?Kuigi kohus on küsitlenud Vallastet kahel asja kohtulikul arutamisel, jättis kaebuse esitaja vastuseta enamiku kohtu poolt esitatud küsimustest või andis umbmääraseid vastuseid, millest nähtuvalt ta esialgselt ei mäletanud tehtud kulutusi, võlgnevuste suurust ja isegi mitte võlausaldajaid, ei suutnud kohtule selgitada, milles seisneb tema töö ja kuidas tööd tasustati, kuidas kujunesid väljamaksed,? seisab kohtuotsuses.
  Tähelepanuta jäid ka Vallaste väited, et tegu on hoopis investorite rahaga, mis tal tuli investorite huvides eri projektidesse paigutada.
  Otsuses on ära mainitud enam kui kümme offshore-firmat, mille pangaarvetel raha liikus. Kohus nõustus täielikult maksuameti järeldusega, et vaidlusaluste äriühingute tulu on võimalik võrdsustada Erik Vallaste tuluga. Maksustamise alusena ei käsitletud mitte äriühingute üle kontrolli omamist, vaid nende kaudu Vallaste tulu varjamist.
  Erik Vallastel on õigus 30 päeva jooksul halduskohtu otsus vaidlustada.
  Käesoleva aasta novembriks oli maksuvõla intresside nõue Vallastele kasvanud juba 7,2 miljoni kroonini. Vahetult pärast 5. novembrit, mil riigikohus tunnistas maksuvõla intresside kehtestamise rahandusministri määrustega põhiseadusevastaseks, loobus maksuamet intresside nõudest. Nii seisab ka reedeses kohtuotsuses:
  ?Põhiseaduslikkuse nõudest kaebaja Erik Vallaste loobus, kuna intresside osas on maksuamet tühistanud sissenõuded ja vaidlust ülesse ei jäänud.?
  Maksuameti juriidilise osakonna juhataja Maret Ambur sõnas kohtuotsust kommenteerides, et intresside nõude juurde naaseb maksuamet uuesti juhul, kui läinud nädalal riigikogus vastuvõetud maksukorralduse seaduse muudatus presidendi poolt välja kuulutatakse.
  ?Ilmselt läbib see seadusemuudatus veel ühe riigikohtu ringi ning alles siis saab hakata rääkima intresside nõude uuesti esitamisest,? nentis Ambur. ?Meie jaoks positiivse lahendi korral siis juba täies ulatuses tagantjärele.?
  Maret Ambur ütles, et maksuamet on jõudnud intresside nõude tühistada kümnekonnal juhul, mille arutelu on parajasti kohtus pooleli. Vallastele esitatud nõue on üks suuremaid.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
PayPal lükkas Pinteresti ostujutud ümber
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
Soome president kohtub reedel Putiniga
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Pärast Soome presidendi Sauli Niinistö tänast kohtumist NATO peasekretäri Jens Stoltenbergiga andis presidendi kantselei teada, et reedel kohtub Niinistö Moskvas Venemaa presidendi Vladimir Putiniga.
Reklaamiagentuuride TOPi võitja: eelmise aasta eesmärk oli püsimajäämine
Vaatamata sellele, et eelmine aasta oli reklaamiagentuur Tanki jaoks täis katsumusi ning vajati ka riigiabi, platseerus ettevõte aasta edukaimate reklaamiagentuuride pingereas esikohale.
Vaatamata sellele, et eelmine aasta oli reklaamiagentuur Tanki jaoks täis katsumusi ning vajati ka riigiabi, platseerus ettevõte aasta edukaimate reklaamiagentuuride pingereas esikohale.