Ülo Toomsalu • 16. detsember 2002 kell 6:32

Põhjarannik: Narva uueks linnapeaks sai Tarmo Tammiste

Reedeõhtusel hääletamisel Narva volikogus edestas Keskerakonna kandidaat Tarmo Tammiste oma konkurenti kümne häälega, saades 20 häält 30st.

Vaatamata Keskerakonna Narva osakonna juhatuse otsusele esitada ainult üks linnapeakandidaat, pakkus linnavolikogu esimees Mihhail Stalnuhhin siiski oma poolt välja ka endise linnapea Imre Liivi kandidatuuri, kirjutab Põhjarannik.

Kohe pärast linnapeaks valimist tänas Tammiste volikogu liikmeid osutatud usalduse eest ning märkis, et latt on kõrgele tõstetud ja ta teeb kõik endast oleneva, et seda usaldust õigustada.

Tammiste kavatseb kahe nädala jooksul linnavalitsuse koosseisu kindlaks määrata, kuid kas sinna hakkavad kuuluma ka linnavalitsuse endised liikmed, seda vastne linnapea veel ei öelnud.

Novembri lõpus ütles Tammiste Põhjaranniku küsimustele vastates, et ta kavatseb Narvas arendada ettevõtlust ja just tööstust, mitte aga teenustesfääri. Tema arvates ei tohi Narvast teenustelinna saada.

Tarmo Tammiste on sündinud 1962. aastal Tartus. 1989. aastal lõpetas ta Eesti põllumajandusakadeemia. Lisaks on ta õppinud mitmesugustel kursustel. 1998. aastal oli ta Saksamaal kuuekuulistel valitsustevahelise programmi raames toimunud majanduse korraldamise ja saksa keele kursustel. Tänavu lõpetas ta edukalt Tartu Ülikooli ärijuhtimise kursused. Vastne linnapea on töötanud toiduainetetööstuses tootmisjuhina ja kaubandusfirmas müügijuhina. Alates 2000. aastast elab ta Narvas ja on munitsipaalaktsiaseltsi Heakorrastus juhatuse esimees.

Eesti Keskerakonda kuulub ta aastast 1999.

Hetkel kuum