• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Turvameetmed Läänemere laevavaliikluses tõstavad hindu

  Läänemere lõbusõidulaevandust ootavad 2004. aastal ees muutused, kui sadamad ja laevafirmad võtavad kasutusele uued turvameetmed, mille eesmärk on vältida terroriakte. Mereinspektor Tabel Hinno sõnas, et meetmed rakenduvad laevade osas, mille reisi pikkus on üle 24 tunni. ?Juhul kui sellised meetmed rakendatakse, siis hakkavad kehtima kahtlemata samad põhimõtted nagu lennule minekul,? lisas Hinno. ?Hetkel ei ole planeeritud meie poolt muuta reisijatele midagi. Eeldatavalt tõhustab lihtsalt piirivalve ja toll oma tööd veelgi.?
  Turvanõuete muutumine kajastub ka laevade piletihindades. ?Arvan et piletihinna tõus on sel juhul möödapääsmatu,? selgitas Hinno. ?Pileti maksumus koosneb ju ka niinimetatud sadamamaksust. Kuna turvalisuse kontrolli tagamine, juhul kui rakendatakse täiendavaid meetmeid, saab olema eeldatavalt siiski terminaali kohustus, siis arvan et on loogiline ka sadamamaksu tõus - seega ka piletihinna maksumus.?
  Tallinna Sadma turundusjuht Erik Sakkov arvas, et sadamamaksu tõusust ja tõusu määrast on hetkel veel vara rääkida, kuid kui Läänemeremaad nõuded kehtestavad, siis kindlasti läheb ka Eesti sellega kaasa.
  Aluste ettevalmistamine reisiks aeglustub, kui sadamad alustavad reisijate ranget turvakontrolli. ?Kindlasti ei minda nii kaugele, et hakatakse reisijail maniküürikääre ära korjama, pigem lähenetakse asjale mõistlikult. Tulevad turvaväravad ja muud vajalikud seadmed,? lisas Sakkov.
  Rahvusvaheline mereveondusorganisatsioon (IMO) arutas möödunud nädalal ettepanekuid mereliikluse turvalisuse tõstmiseks. Üldleping puudutab kõiki rahvusvahelises mereliikluses osalevaid sadamaid ja aluseid ning see hakkab kehtima 2004. aasta juulis.
  IMO ettepaneku järgi peavad laevafirmad ja sadamad koostama plaanid ja valmiduse kolmel eri turvatasandil: normaalolukorras, ohuolukorras ja kriisiolukorras. Mida kõrgem on riski tase, seda põhjalikumalt tuleb kontrollida reisijaid, pagasit ja autosid. Ettepanekud näevad ette ka näiteks reisijate isiklike andmete kontrolli ja pagasi läbivalgustuse. Turvakaamerad saavad laevadel kohustuslikuks, lisaks peab sadamaala taraga piirama.
  Lisainfot turvanõuete kohta saab IMO koduleheküljelt.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Karuturud hakkavad ilmet võtma üle maailma
Maailma finantsturud näivad üha enam hädas olevat. Suurimad indeksid ja turud on juba kas jõudnud karuturule või vaatavad karuga tõtt. Esmaspäeval jõudis karuturule ka Wall Streeti üks tuntumaid ja vanemaid indekseid, Dow Jones Industrial Average.
Maailma finantsturud näivad üha enam hädas olevat. Suurimad indeksid ja turud on juba kas jõudnud karuturule või vaatavad karuga tõtt. Esmaspäeval jõudis karuturule ka Wall Streeti üks tuntumaid ja vanemaid indekseid, Dow Jones Industrial Average.
Ärikutse: hakkame end sättima – unistuste saarele
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
Kui praegu teab Eestit 8 protsenti jaapanlastest, siis pärast Osaka maailmanäitust võiks neid olla viiendik, kirjutab Eesti Tokyo saatkonna äri- ja investeeringute nõunik Oliver Ait.
Karuturud hakkavad ilmet võtma üle maailma
Maailma finantsturud näivad üha enam hädas olevat. Suurimad indeksid ja turud on juba kas jõudnud karuturule või vaatavad karuga tõtt. Esmaspäeval jõudis karuturule ka Wall Streeti üks tuntumaid ja vanemaid indekseid, Dow Jones Industrial Average.
Maailma finantsturud näivad üha enam hädas olevat. Suurimad indeksid ja turud on juba kas jõudnud karuturule või vaatavad karuga tõtt. Esmaspäeval jõudis karuturule ka Wall Streeti üks tuntumaid ja vanemaid indekseid, Dow Jones Industrial Average.
Reaalajas börsiinfo
Lemeks teenis möödunud aastal rekordilise käibe ja kasumi
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Möödunud aastal oli Lemeks ASi käive 193 miljonit eurot, mis oli 61% suurem tunamullusest käibest. Hea aasta põhjus oli ettevõtte juhatuse esimehe Jüri Külviku sõnul selles, et koroona ajal kulutamata jäänud raha investeeriti Eestis ja Euroopas kodude uuendamisse, mis tõi kaasa puidust toodete müügi hüppelise kasvu.
Raadiohitid: vihjed kasvusektoritele ja hinnalangusele uusarendustes
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Kust võiks investorid leida praegusel ajal kasvu, mis viitab peidetud hinnalangusele uusarenduste turul ja kuidas elada üle langusperiood ehituses – need olid sel nädalal raadiokuulajate põletavamad küsimused, millele saadetest vastust otsiti.
Azovstali omanik plaanib Euroopasse terasetehast
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Uudistest kõigile tuntuks saanud Azostali tehase omanikfirma Metinvest tahab rajada Euroopasse Ukraina rauamaagi töötlemise tehase.
Eesti betoonitootja müüakse Saksa firmale
Saksamaa ehitusmaterjalide kontsern Schwenk ostab Eesti betoonitootja AS Betoonimeister enamusosaluse.
Saksamaa ehitusmaterjalide kontsern Schwenk ostab Eesti betoonitootja AS Betoonimeister enamusosaluse.
Uus seadus vähendas välismaise tippspetsialisti palganõuet
Tänavu mai lõpus jõustus välismaalaste seaduse ja välismaalasele rahvusvahelise kaitse andmise seaduse muutmise seadus, millega võeti vastu mitu olulist muudatust seni kehtinud regulatsioonides, kirjutas vandeadvokaat ja advokaadibüroo Tark partner Allar Aru Äripäeva teabevara “Õigusuudiste” rubriigis.
Tänavu mai lõpus jõustus välismaalaste seaduse ja välismaalasele rahvusvahelise kaitse andmise seaduse muutmise seadus, millega võeti vastu mitu olulist muudatust seni kehtinud regulatsioonides, kirjutas vandeadvokaat ja advokaadibüroo Tark partner Allar Aru Äripäeva teabevara “Õigusuudiste” rubriigis.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.