Ülar Lauk • 16. detsember 2002 kell 14:38

Vene koolipoiss valmistab ette järjekordset linnapea tagandamist

Irkutski oblasti Ust-Kut"i linna kooli nr.9 õpilane Pavel ?vedkov, kes mullu suutis telesaate ajal helistada Vladimir Putinile, üritab seda uuesti.

Eelmise aasta lõpul andis Vladimir Putin otse-eetris pressikonverentsi, kus ta vastas Venemaa elanike küsimustele. Saatesse helistanud poiss teatas riigipeale, et kütmise puudulikkuse tõttu on tema koolis tunnid ära jäetud ning lapsed kardavad, et neid võidakse jätta klassikursust kordama.

President avaldas veendumust, et seda ei juhtu ning kohalikud võimud hoolitsevad selle eest, et kooli kütmine normaliseeruks. Paar päeva hiljem astus Ust-Kut"i linnapea Jevgeni Korneiko tagasi ja föderaalne keskus hakkas linnale abi osutama.

Ka sel aastal on situatsioon kütmise ümber teravnenud, teatati linnavalitsusest. Seepärast Pavel ?vedkov valmistub uuesti helistama presidendile 19.detsembril toimuva analoogilise pressikonverentsi ajal. Seda on tal palunud teha ka kohalikud elanikud.

Poisi sõnul helistavad talle koju kümned inimesed, kes on leidnud ta numbri telefoniraamatust ning palunud rääkida sellest, mis linnas toimub, presidendile.

Irkutski oblasti prokuratuur on juba alustanud kriminaalasja, et selgitada välja, miks pole vaatamata 30-kraadisele külmale Ust-Kutis veel alustatud kütmist seitsmes paljukorterilises majas.

<#Newsru.com=http://www.newsru.com/russia/16dec2002/pavlik.html>

Hetkel kuum