16. detsember 2002 kell 9:26

Vene turism Soome on vähenenud

Soome-reiside kallinemine vähendab tänavu Soomet külastavate vene turistide arvu.

Varem arvati, et vene turistide arv kasvab ka tänavu 10% nii nagu paaril viimasel aastal, nüüd ennustatakse vaid 3-4% kasvu, kirjutab Taloussanomat.

Soome Moskvas asuva turismiarenduskeskuse MEK juhi Arto Asikaineni sõnul on vene turismi pidurdanud hinnatõus Soomes. ?Reisikorraldajad ütlevad ühel häälel, et Soome-reiside hinnad on tõusnud rohkem kui venelased maksta jõuavad,? ütles Asikainen. Hinnatõus on keskmiselt 10-30%. Samuti on vene raudtee järsult tõstnud erirongide piletihindu.

Vene turismi haripunkt Soomes on detsember-jaanuar. Läinud aastal ulatus selles asjavahemikus Vene turistide ööbimiste arv Soomes 220 000le, mis on 40% kogu aasta jooksul Venemaalt saabuvatest turistidest. Vene turistide jõulumatkade tähendust Soome majandusele on hinnatud ca 20 miljonile eurole, arvestamata ostuturiste.

Hetkel kuum