• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Kontroll riigi raha kasutamise üle tugevneb

  Kultuurkapitali riisumine ajendas rahandusministeeriumi välja töötama ettepanekuid, mis karmistaksid kontrolli riigi raha kasutamise üle.

  ?Materjal on ülimahukas. Välja on toodud ka ettepanekud, kuidas minna edasi nende institutsioonidega, kes ei allu praegu mitte mingile aruandlusele, kuid saavad riigieelarvest raha,? ütles rahandusminister Harri Õunapuu Eesti Päevalehele.
  Rahandusministeeriumi ametnike kolme kuu töö tulemusena valmis koondaruanne riigi osalusega äriühingute, riigi asutatud sihtasutuste ja avalik-õiguslike isikute majandustegevuse kohta 2001. aastal.
  Seda analüüsi ja ministeeriumi seisukohti tutvustab Õunapuu lähiajal valitsusele.
  Valitsuse heakskiitu ootab soovitus minna sihtasutuste rahastamisel üle süsteemile, mille kohaselt kantakse neile eelarvest raha üle siis, kui seda on vaja konkreetse tegevuse tarbeks. Sihtasutuste vabade finantsvahendite haldajaks võiks olla riigikassa või mõni teine välishaldur.
  Üks ettepanekuid kohustaks sihtasutuste ja avalik-õiguslike asutuste juhtkondi esitama uuest aastast rahandusministeeriumile iga kvartali järel aruanded majandusliku seisundi kohta. Seaduseparandustega on kavas suurendada ka kõigi juhtimisorganite vastutust.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Enefiti börsikell kuulutab Eesti väikeaktsionäri triumfi
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Enefit Greeni aktsiate esmane avalik pakkumine õnnestus vaatamata sellele, kuidas aktsia käituma hakkab, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Erootikapood loobus börsiplaanidest Omanik: me ei sobitu oma harimata juhatusega börsile
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Tallinna börs teatas täna, et erootikapoode Hot Lips opereeriv HC Pro AS on otsustanud börsiletulekust loobuda. Ettevõtte juhi ja omaniku Timo Juhani Majuri sõnul selgus, et lisakapitali neil siiski vaja ei ole, samuti tekkis tal tunne, et nad ei sobi börsile.
Kriis ajas töötu Siiri Sisaski seenele: müüsin kontserditel salateid ja moose
Vabakutseline muusik ja laulja Siiri Sisask rääkis Äripäeva raadiosaates "Edukad naised", kuidas hakkas koroona-ajal talveks raha koguma hoidiseid müües.
Vabakutseline muusik ja laulja Siiri Sisask rääkis Äripäeva raadiosaates "Edukad naised", kuidas hakkas koroona-ajal talveks raha koguma hoidiseid müües.
Miks minilao kasutamine on kasvav trend ja millal sina võid miniladu vajada?
Mis on pildil oleval cafe racer mootorrattal pistmist minilaoga? Nii mõndagi. Mõlema juured ulatuvad 60ndate algusesse – ühel Inglismaale, teisel USA-sse. Seotus seisneb aga ka selles, et minilaod on muuhulgas sobilikud motohuvilistele rataste ja muude hobitarvikute hoiustamiseks. Milleks veel miniladusid kasutatakse ja miks see on kasvav turg?
Mis on pildil oleval cafe racer mootorrattal pistmist minilaoga? Nii mõndagi. Mõlema juured ulatuvad 60ndate algusesse – ühel Inglismaale, teisel USA-sse. Seotus seisneb aga ka selles, et minilaod on muuhulgas sobilikud motohuvilistele rataste ja muude hobitarvikute hoiustamiseks. Milleks veel miniladusid kasutatakse ja miks see on kasvav turg?