Ülo Toomsalu • 17. detsember 2002 kell 6:15

PM: Tuhandeid Hansapanga kliente ohustanud kelmid politseil teada

Keskkriminaalpolitsei selgitas vaid poole päevaga välja kaks Tallinna noorukit, kes lootsid ligi pääseda tuhandetele Hansapanga kontodele.

Keskkriminaalpolitsei asedirektor Märt Palo teatas eile hilisõhtul, et Hansapanga klientidelt privaatse info väljapetmise katses kahtlustatakse kahte üle 20aastast Tallinnas elavat vene noorukit, kirjutab Postimees.

Rohkemat ei soovinud Palo noormeeste kohta öelda, sest Postimehe trükkimineku ajaks ei olnud keskkriminaalpolitsei neid veel kätte saanud. Tabamisel esitab politsei neile esialgse süüdistuse kelmuses, mille eest ähvardab neid süüdimõistmisel kuni kolmeaastane vanglakaristus.

Noorukite nimed ja taust olid keskkriminaalpolitseile teada juba eile pärastlõunaks, kui pettuskirja saatmisest oli möödas kõigest tosin tundi. Vigases eesti keeles kirjutatud e-kirjas paluti kirja saajatel uuendada Hansapanga internetipanga kasutajatunnuseid ja sisestada kirjas toodud lahtritesse oma 24 parooli.

Eile pärastlõunaks oli politseile teada paarkümmend pettuse ohvriks langenut, kes pahaaimamatult kirjale vastasid, saates kelmidele oma Hanzaneti kasutajatunnuse, püsiparooli ja 24 parooli.

Postimehe andmetel jõudsid vastused edasi ühe Venemaal tegutseva internetiteenust pakkuva firma serverisse, kus võis paikneda kelmide kodulehekülg.

Hetkel kuum