• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  EPL: Euroreferendumi tulek sõltub parlamendist

  Vähemalt 61 Riigikogu liiget peavad hääletama täna parlamendis põhiseaduse täiendamise ja Euroopa Liiduga ühinemise rahvahääletusele panemise poolt.

  ?Meil tuleb teha viimase kümne aasta üks tähtsamaid otsuseid,? ütles isamaaliitlasest põhiseaduskomisjoni liige Mart Nutt Eesti Päevalehele. ?Kui 61 häält ei tule kokku, siis ei saa rahvahääletust tuleval sügisel korraldada, mis võib tähendada Eesti väljajäämist praegusest Euroopa Liidu laienemisringist.?
  Kui eelnõu peaks vajalike poolthäälte puudumisel läbi kukkuma, muutub uue rahvahääletuse kokkukutsumine ajapuudusel sisuliselt võimatuks.
  Euroliiduga ühinemine eeldab Eesti põhiseaduse täiendamist, milleks kulub vähemalt kolmveerand aastat. ?Uue eelnõu saab kõige varem menetlusse anda alles aprilli algul, kui tööd alustab Riigikogu järgmine koosseis,? märkis Nutt.
  Tema sõnul oleks halb märk ka see, kui hääletusel toetaks eelnõu alla 74 saadiku ehk vähem, kui oli kevadel eelnõu algatajaid. ?Eriti mõistetamatu on mittehääletamine inimeste puhul, kes kirjutasid alla, kuid peavad nüüd muid asju tähtsamaks,? lausus Nutt. ?Mida suurem üksmeel, seda parem.?
  Eelmine rahvahääletus oli Eestis üle kümne aastat tagasi, kui 1992. aasta suvel võttis rahvas vastu põhiseaduse.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Villu Teearu: eelmise sajandi suhtumisega bossid jäävad talentidest ilma
Juhi võimust on saanud olulisemaks inimeste võimestamine ehk vastutuse ja vabaduse andmine oma töötegude üle ise otsustada, kirjutab Elisa süsteemiarenduse valdkonna juht Villu Teearu.
Juhi võimust on saanud olulisemaks inimeste võimestamine ehk vastutuse ja vabaduse andmine oma töötegude üle ise otsustada, kirjutab Elisa süsteemiarenduse valdkonna juht Villu Teearu.
Facebook plaanib nime muuta
Facebook plaanib portaali The Verge andmeil muuta oma nime.
Facebook plaanib portaali The Verge andmeil muuta oma nime.
Saksa teadlase dr Langi arendatud inimkeskne valguslahendus LEDVANCE BIOLUX on leidnud tee Eesti klientideni
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
BIOLUX kui inimkeskne valgustussüsteem LEDVANCE’ilt on valguslahendus, mis lähtub inimese aktiivse tegutsemise aja loomulikust valgusvajadusest ning selle saavutamisest koos kunstliku valgustusega. Esimene LEDVANCE´i BIOLUX-valgustuslahendus Eestis on paigaldatud Ülemiste City kasvukontori nõupidamisruumi Tallinnas.
Narvas murtakse tõenäoliselt Keskerakonna 20 aasta pikkune võim
Vahetult enne valimisi tekkinud tüli Narva linna aastakümneid valitsenud Keskerakonna ja Katri Raiki vahel sai esimesele saatuslikuks, linnas võtab tõenäoliselt ohjad üle Raiki ja Eesti 200 koalitsioon.
Vahetult enne valimisi tekkinud tüli Narva linna aastakümneid valitsenud Keskerakonna ja Katri Raiki vahel sai esimesele saatuslikuks, linnas võtab tõenäoliselt ohjad üle Raiki ja Eesti 200 koalitsioon.