• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  General Electric tõstis Instrumentariumi 40

  Meditsiinitehnika tootmisega tegeleva Instrumentariumi aktsia tõusis eile Helsingi börsil üle 40. Põhjuse andis selleks uudis, et konglomeraat General Electric soovib Soomes baseeruva ettevõtte 2 mld euro (31,3 mld krooni) eest ära osta. Arvestades aktsia teisipäevast 27,30 eurost sulgemishinda tähendas see aktsionäridele 47 suurust preemiat.
  Tervikuna Põhjala turgudel nii hea meeleolu ei olnud.
  Nokia, mis ootab jõuluhooaja müügitulemusi ning millest rääkides peatutakse viimasel ajal tihti tema uuel 7210 mudelil langes eile Helsingi börsil 5,6.
  Rootsi ärilehe Dagens Industri andmeil pole Rootsis Nokia uue mudeli osas erinevalt T-Mobile briti rahulolematutest klientidest kaebusi olnud. Kuna peale britte rohkem kaebusi uue telefoni kohta pole näitab see Soome maaklerfirma Mandatumi sõnul pigem T-Mobile SuurBritannia võrgu kui telefoni probleemi.
  USA börsid alustasid eile IT-sektori ja USA ajaloo suuruselt kolmanda pankroti tõttu langusega. Juhtivad indeksid hakkasid kella 18 paiku testima viimase viie nädala madalamaid tasemeid.
  Hollandi mikrokiipide tootja ASML teatas, et koondab 22 oma töötajaskonnast ja lõpetab tegevuse kahes Californias asuvas tootmisüksuses, et tõmmata kokku kulusid. Halba palet näitas ka USA mälukiipide tootja Micron Technology, mille viimase kvartali kahjum oli oodatust suurem ja käive väiksem. Peale selle teatas ettevõtte juhtkond, et ka nemad plaanivad kiirendada kulude kokkuhoidu.
  Finantssektorit rõhus eelkõige aga kindlustusselts Conseco, mis palus kohtu kaudu kaitset pankrotti vastu (Chapter 11). Kuigi turul oli see oodatud sündmus on peale Worldcomi ja Enroni tegemist ikkagi USA ajaloo suuruselt kolmanda pankrotiga.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Urmas Villmann: parim reklaamikanal on Lasnamäe kanal
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
Telereklaami eest saab minna kööki võileiba tegema, digireklaami vastu aitab AdBlock, autos kõlavast tüütust raadioreklaamist päästab üks nupuvajutus. Aga välireklaami eest on raske põgeneda, kirjutab loovagentuuri Kontuur Leo Burnett loovjuht, partner ja juhatuse liige Urmas Villmann Äripäeva teemaveebis Bestmarketing.ee.
PayPal lükkas Pinteresti ostujutud ümber
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
PayPal teatas, et vastupidiselt kuulujuttudele ei plaani ta osta sotsiaalmeediaettevõtet Pinterest.
Raadiohommikus: aina uusi turge vallutav Eesti pank
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Äripäeva raadio teisipäevases hommikuprogrammis käsitletakse teemasid finantsmaailmast hambaravini.
Alexela haagisetootja töötab tarnekriisi tõttu noateral
Pärast koroonakriisi paarinädalast kukkumist hakkas Alexela gruppi kuuluva Bestneti haagiseäri püstloodis üles minema. Suure kasvu kõrval on kerkinud aga järgmine probleem – tervisekriis kasvas üle tarnekriisiks, mis on korduvalt seadnud ohtu tehase töö.
Pärast koroonakriisi paarinädalast kukkumist hakkas Alexela gruppi kuuluva Bestneti haagiseäri püstloodis üles minema. Suure kasvu kõrval on kerkinud aga järgmine probleem – tervisekriis kasvas üle tarnekriisiks, mis on korduvalt seadnud ohtu tehase töö.