• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  TIR-süsteemi jätkumine Venemaal on ajutine vaherahu

  Tüli Rahvusvahelise Maanteetranspordi Liidu, TIR-süsteemi tagava kindlustusseltsi ja teiselt poolt Vene riigivõimude vahel puhkes nimelt saamata tollimaksude pinnal. Vene tollikomitee on suunanud maksunõudeid, mis on tekkinud salakaubaveost TIR-märkmike katte all, TIR-süsteemi tagava kindlustusseltsi vastu. Selle asemel tulnuks maanteetranspordi liidu arvates välja selgitada petturid, kes TIR-märkmikke on kasutanud salakaubaveoks Venemaale ja jätnud Vene riigile tollimaksud maksmata.
  Salakaubavedu on soosinud Vene maksusüsteem, mis seab näiteks elektroonikakaupade tollimaksuks 70 kauba väärtusest.
  Eesti vedajatele tähendanuks TIR-süsteemi peatumine alates 24. detsembrist Vene piiril ummikus ootamist. Läbida tulnuks märksa aeganõudvam Vene nn siseriiklik tollivormistus ning piirist sihtpunkti tulnuks liikuda miilitsakonvoi saatel, kes pidanuks kindlustama, et kaup kuhugi "vasakule" ei liiguks.
  "Praegusel hetkel jõuti küll kokkuleppele, aga vaevalt et Vene riik midagi kingib," märkis Lauri Lusti ning seostas kompromissi jõulude ajaga. Kähmlus jätkub tõenäoliselt uue hooga pärast uue aasta algust.
  ERAA püüab praegu ühendust saada ka Sveitsiga, et teada saada, mis rahvusvahelises maanteetranspordi liidus toimub.
  Rahvusvaheline kaubaveokokkulepe ehk nn TIR-süsteem rajaneb nõudmistel, et kaupu peab vedama kindlates, atesteeritud veokites ning riskimaksud peavad teekonna vältel olema kaetud rahvusvaheliselt kehtiva garantiiga. Samuti peab kaubaga olema kaasas rahvusvaheliselt tunnustatud TIR-märkmik, mis on võetud kasutusele lähteriigis ja mida kasutatakse kontrolldokumendina lähte-, transiit- ja sihtriigis.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Teerajajad: ettevõtted vastutagu keskkonna- ja sotsiaalse mõju eest
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Alla 34aastased kõrgharidusega inimesed, kes on enim valmis kasutusele võtma uusi ideid, teenuseid ja tehnoloogiaid, ootavad ettevõtjatelt rohepöörde puhul rohkem tegusid, kirjutab Swedbanki jätkusuutlikkuse valdkonnajuht Maris Riim.
Nasdaq suutis ainukesene napis plussis sulguda
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Kolmapäeval andsid tooni eile õhtul tulemused teatanud Alphabet ja Microsoft, vedades õige napilt ka plussi Nasdaqi indeksi, vahendab Reuters.
Raadiohommikus: verivärsked tulemused börsilt ja tipptegijate äriplaanid
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Neljapäevases Äripäeva raadio hommikuprogrammis vahendame kuulajatele värskeid börsifirmade kolmanda kvartali tulemusi. Neljapäeval teatavad need Arco Vara, Tallink ja EfTEN.
Põhja-Euroopa kustutas Lõuna-Euroopa lootused odavamale elektrile Aas: rohkem raha taastuvenergeetikasse
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.
Kui mitu Lõuna-Euroopa liikmesriiki panustas lootusele, et Euroopa energiaturgu reformides oleks võimalik viimastel kuudel rekordeid löövad energiahinnad kontrolli alla saada, siis Põhja-Euroopa keeldus sellest otsustavalt. Teiste seas Eesti.