• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Kriips alla 20. sajandile

  U2 on ilmselt kõige suurem rokkbänd tänases maailmas. Nelja iiri mehe poolt loodud muusika näib oluline ka neile, kes ei osta U2 plaate ja ei tungle nende suurejoonelistele kontsertidele.
  Viimasel ajal on U2 ja eriti nende ninamees Bono suunanud oma jõu ja karisma maailma muutmisele. Näiteks saabus Bono hiljuti tagasi nädalaselt loengute tuurilt Ameerikas, kus tema esinemiste teemaks oli aids Aafrikas.
  Muide, ka Muuga sadamas tankerit rünnanud skandinaavlased võisid olla U2 fännid. Sest U2 on nende, Greenpeace?i fänn. Lisaks rohelistele toetab ansambel nõu ja jõuga inimõigusi, T?ernobõli laste abistamist ja paljusid muid ettevõtmisi, mis peavad maailma muutma. Näib, et muusikamaailm hakkab U2-le kitsaks jääma.
  See kogumik võtab kokku U2 muusikalised saavutused lõppenud kümnendist, mil bändi muusika muutus poliitilisest rokist kirvemaks, post-modernistlikumaks. Aga siiski annavad siinsed 16 pala ülevaate pigem U2 nn turvaliselt küljest. Puudu on näiteks kõrvakriipija ?The Fly? ja technolugu ?Mofo?. Esimese kohta on laulja Bono öelnud, et see kõlab nii, nagu neli meest raiuksid maha Joshua Tree?d. Mis viitab siis U2 80ndate aastate populaarsele plaadile, mille taagast proovitakse end uuel kümnendil lahti rebida. Seepärast mind hämmastabki, et seda kogumikku kokku pannes nad justkui ei väärtustanud muutust, vaid traditsioonilist pop-rokki.
  Huvitav, mis saab nendest lugudest, mis ansambel ise ajaloo prügikasti viskab? Kas fännid tohivad neid veel kuulata? Sest kogumikplaadi mõte seisneb ju teatud perioodile joone alla tõmbamises. Hea vähemalt, et kitarrist The Edge?i lauldud ?Numb? kadalipust läbi lasti.
  Tagasivaate-plaadil on ka kaks uut lugu. Kaunikõlaline singel ?Electrical Storm?, pluss pala äsja Ameerikas linastunud Martin Scorsese järjekordsest maffia-filmist ?Gangs Of New York?. Et teil oleks lihtsam otsustada, millised U2 plaadid soetada, külastage kindlasti nende põhjalikku ja kasutajasõbralikku kodulehekülge www.u2.com. Sest igaühe jaoks on kuskil vähemalt üks U2 plaat.
  Autor: Mart Normet
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Neeme Korv: kui läheks antiutoopia asemel hoopis ... restorani
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
Kui leiame rohtu sügis- ja koroonamasenduse vastu, kasvatame endas enesekindlust ja suudame vastu seista ka antiutoopiale. Äripäeva arvamustoimetuse juht Neeme Korv pakub retsepti, mis lisaks toetab ettevõtlust.
LHV: Coopi aktsia on ülehinnatud – aeg müüa
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
LHV on avaldanud uusima analüüsi Coop Panga aktsia kohta. LHV analüütikud toovad välja, et kuigi Coopi kasv vastab nende ootustele, on kolmanda kvartali kasvu ning kasumlikkuse näitajad pigem neutraalsed.
Euroopa liidrid soovivad Poola küsimuse jätta komisjonile lahendada
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Kuigi pea kõik Euroopa Liidu tippkohtumisele kogunenud liikmesriikide valitsusjuhid avaldasid muret Poolas õigussüsteemi sõltumatuse pärast, siis ei soovi enamik ELi liidritest leida lahendust tippkohtumise laua taga, vaid leiavad, et tüli peaks lahendama Ursula von der Leyeni juhitav Euroopa Komisjon.
Soome mõjukas majandusjuht sai maksuparadiisi tulu varjamise eest aasta tingimisi
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.
Soome esimese astme kohtus mõistis aastase tingimisi vanglakaristuse laevafirma Finnlinesi endisele tegevjuhile ja Nokia Matkapuhelimet endisele juhile Antti Lagerroosile ulatusliku maksupettuse eest.