Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Oracle toetab IT-sektorit ja kogu USA turgu

  Ehkki kasvav hirm Iraagi ja USA vahelise sõja puhkemise osas on üha enam maad võtmas, suudab Oracle oma majandustulemustega turgu ohjes hoida.

  Päeva negatiivselt alustanud indeksid olid tund peale börsi avanemist plussis. Kvaliteetindeksite liikumist kajastav Dow Jones 0,3% tasemel 8474 punkti ning peamiselt tehnoloogiasektori aktsiate liikumist kajastav Nasdaqi koondindeks 0,8%, tasemel 1373 punkti.
  Makromajanduse poole pealt tegi muret, et töötu abirahade taotlejate hulk hüppas möödunud nädalal viimase kuue nädala kõrgeima tasemeni, samas kukkus töötu abiraha saavate inimeste arv viimase 14 kuu madalaima tasemeni, kirjutab uudisteagentuur CBS.
  Oma kvartalitulemused avaldanud investeerimispangad Goldman Sachs, Lehman Bros. ja Morgan Stanley lõid kasumiootusi, kuid raske olukord investeerimispanganduses mõjutas nii mõnegi panga tulubaasi. Eelpool nimetatud liikusid tund peale turu avanemist keskmiselt protsendi jagu plussis.
  Tarkvaragigant Oracle, mis eile pärast turu sulgemist avaldas oma kvartalitulemused, liikus seevastu kella 17:30 paiku tasemel 11,27 dollarit ehk 6% kõrgemal kui päev varem. Ettevõtte lõppenud 2003. aasta teise kvartali käive ja kasum olid suuremad, kui analüütikud julgesid keskmiselt loota.
  Merrill Lynch kirjutas oma klientidele saadetud raportis, et nende arvates peaks OracleŽi aktsia liikuma praegusel hinnatasemel niikaua, kuni ettevõtte näitab kindlaid kasvunumbreid. Käimasolevaks kvartaliks ootab maailma suurim tarkvaratootja igatahes ise 0-4% suurust käibekasvu.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum
Poliitmuda lendab mis kole, aga tegelikult pole katki midagi
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Uue haigla ja raudtee rahastamisest taganemise otsust hinnates tuleb eristada kaht mõõdet – poliitilist ja sisulist, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Marek Kiisa nipid iduinvesteeringute valimiseks
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Riskikapitalifondi Nordic Ninja kaasasutaja Marek Kiisa rääkis InvesteerimisFestivalil, et idufirmade puhul on kõige tähtsam asutaja suutlikkus rasketes olukordades toime tulla ja vajaduse korral suunda muuta.
Neinar Seli: mul on praegu täpselt samasugune tunne nagu 2008. aastal
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Äripäeva Rikaste TOPi esiotsas figureeriv ja Eesti ärimaailma suurim otsustaja Neinar Seli soovitas praegu hoida kainet mõistust ja uskuda, et varsti läheb paremaks. “Tark ei torma, see aeg tuleb üle elada,” ütleb Seli.
Investeerimisplatvormi juht: rikkusest pole kasu, kui meil planeeti enam pole
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
“Kui me ühel hetkel oleme väga rikkad, aga meil pole enam planeeti, siis on sellest rikkusest väga vähe kasu,” ütles jätkusuutliku investeerimisplatvormi Grünfin juht ja asutaja Karin Nemec InvesteerimisFestivalil.
Soomlastelt Mandatumi ostnud Invalda siseneb Eesti turule
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.
Tänavu Sampo panga Mandatum kindlustuse Balti äride ostust teatanud Leedu varahaldur Invalda alustab pärast lubade saamist tänasest kindlustusäri Eestis, Lätis ja Leedus.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.