19. detsember 2002 kell 15:47

Oracle toetab IT-sektorit ja kogu USA turgu

Ehkki kasvav hirm Iraagi ja USA vahelise sõja puhkemise osas on üha enam maad võtmas, suudab Oracle oma majandustulemustega turgu ohjes hoida.

Päeva negatiivselt alustanud indeksid olid tund peale börsi avanemist plussis. Kvaliteetindeksite liikumist kajastav Dow Jones 0,3% tasemel 8474 punkti ning peamiselt tehnoloogiasektori aktsiate liikumist kajastav Nasdaqi koondindeks 0,8%, tasemel 1373 punkti.

Makromajanduse poole pealt tegi muret, et töötu abirahade taotlejate hulk hüppas möödunud nädalal viimase kuue nädala kõrgeima tasemeni, samas kukkus töötu abiraha saavate inimeste arv viimase 14 kuu madalaima tasemeni, kirjutab uudisteagentuur CBS.

Oma kvartalitulemused avaldanud investeerimispangad Goldman Sachs, Lehman Bros. ja Morgan Stanley lõid kasumiootusi, kuid raske olukord investeerimispanganduses mõjutas nii mõnegi panga tulubaasi. Eelpool nimetatud liikusid tund peale turu avanemist keskmiselt protsendi jagu plussis.

Tarkvaragigant Oracle, mis eile pärast turu sulgemist avaldas oma kvartalitulemused, liikus seevastu kella 17:30 paiku tasemel 11,27 dollarit ehk 6% kõrgemal kui päev varem. Ettevõtte lõppenud 2003. aasta teise kvartali käive ja kasum olid suuremad, kui analüütikud julgesid keskmiselt loota.

Merrill Lynch kirjutas oma klientidele saadetud raportis, et nende arvates peaks OracleŽi aktsia liikuma praegusel hinnatasemel niikaua, kuni ettevõtte näitab kindlaid kasvunumbreid. Käimasolevaks kvartaliks ootab maailma suurim tarkvaratootja igatahes ise 0-4% suurust käibekasvu.

Hetkel kuum