Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Valguse võit!

  Traditsiooniks saav Tallinna valgusfestival tähistab valguse võitu pimeduse üle, tulepidustused kestavad kokku pea poolteist kuud.
  Pööripäevast küünlapäevani toimub Tallinna linnaosades tosinkond valguseteemalist üritust.
  Tallinna valgusfestival 2002/03 algab pööripäeval, 23. detsembril tuleetendusega Harju mäe Vabaduse väljaku poolsel nõlval. Leigo tulemeistrite juhtimisel ja trummarite ansambli Romb saatel toimub keskaegse Mustpeade vennaskonna traditsioonist inspireeritud pööripäevakuuse põletamine. Lõkked süüdatakse keskpäeval, tuleetenduse kulminatsioon jääb kella 17 ja 17.30 vahele.
  Alates 27. detsembrist saab kogeda muusika ja valguse kooskõla linna maa-alustes ehitistes: Viru väljaku jalakäijate tunnelis kõlab kahel nädalal ööpäev läbi ?Muusikavalgus tunnelis?. Heli- ja valgusinstallatsioon peab looma positiivsemat meeleolu maa all. Tunnelis mängib olenevalt kellaajast hommiku-, lõuna-, õhtu- või öömuusika. Muusikaprogrammi koostab muusikaterapeut Dali Kask, valgusinstallatsiooni kavandab valguskunstnik Airi Eras.
  Kolmekuningapäeval avab festivali järgmine etapp hooaja Schnelli tiigi liuväljal. Kell pool kuus õhtul antakse tiigijääl tule- ja uisu-show: iluuisutamise ja tuletsirkuse kombinatsioon vallikraavi kallastest ja pargist moodustuval looduslikul laval tõotab olla efektne vaatemäng. Esinevad tuleneelajad Margus Terasmees, Eero Druus ja Andres Mirme ning iluuisutajad Tallinna Iluuisutamiskoolist. Etenduse sisu sümboliseerib valguse võitu pimedusejõudude üle.
  Ka tänavu on jaanuari keskel, taliharja paiku Mustamäel ja Pelgurannas traditsiooniks kujunenud kuuskede põletamine ja tuleskulptuurid ? kodudest väljavisatavatest kuivadest jõulukuuskedest saab tuleskulptuuride materjal, seetõttu on kõik linnarahva kuused oodatud toimumiskohta.
  Enne põletamist toimub tuleskulptuuride workshop noortele kunstiõpilastele, kes teevad tuleskulptuure koos kogenud skulptoritega. Tehtu põletatakse ühisel peol ? tulerituaalil, kus mängib elav muusika ja kohal on teisigi esinejaid.
  Täpne sündmuste ajakava avaldatakse jaanuari alguses, jälgige reklaami.
  Autor: ÄP
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
On prominendi enda teha, et ta vale laulu sisse ei satuks
Tuntud inimesed seovad end kahtlaste äridega liiga kergekäeliselt. Isegi siis, kui asi juba eemalt nuusutades haiseb, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
Tuntud inimesed seovad end kahtlaste äridega liiga kergekäeliselt. Isegi siis, kui asi juba eemalt nuusutades haiseb, kirjutab Äripäev juhtkirjas.
USA aktsiaturgude ralli ei jaksanud leida jätku
Kolmapäeval rallinud USA aktsiaturud tõmbasid päev hiljem hinge, kõikudes nulli ligidal ja sulgudes väikeses miinuses.
Kolmapäeval rallinud USA aktsiaturud tõmbasid päev hiljem hinge, kõikudes nulli ligidal ja sulgudes väikeses miinuses.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Fermi Energia astus esimese sammu Ukrainas
Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, toodab Fermi Energia 10 aasta pärast Ukrainas elektrit. Koostööleping on sõlmitud ja väikereaktorite tehnoloogiat on Ukrainal põhjust kaaluda küll, ütles hommikuprogrammis Fermi Energia juht Kalev Kallemets.
Kui kõik kulgeb plaanipäraselt, toodab Fermi Energia 10 aasta pärast Ukrainas elektrit. Koostööleping on sõlmitud ja väikereaktorite tehnoloogiat on Ukrainal põhjust kaaluda küll, ütles hommikuprogrammis Fermi Energia juht Kalev Kallemets.
Euroopa Komisjon pakub Vene nafta hinnalaeks 60 dollarit
Euroopa Komijson tegi liikmesriikidele ettepaneku kehtestada Vene toornaftale hinnalagi 60 dollarit barrelilt, teatas Wall Street Journal.
Euroopa Komijson tegi liikmesriikidele ettepaneku kehtestada Vene toornaftale hinnalagi 60 dollarit barrelilt, teatas Wall Street Journal.

Olulisemad lood

Kolleegid tahavad lükata varastanud kohtutäituri hiigelvõlad maksumaksja kukile Täiturite kojal endal näpud põhjas
Kuna kellelgi teisel raha pole, peab tõenäoliselt riik maksma kinni 300 000 eurot kahju, mille tekitas omastamises süüdi mõistetud kohtutäitur Kersti Vilbo.
Kuna kellelgi teisel raha pole, peab tõenäoliselt riik maksma kinni 300 000 eurot kahju, mille tekitas omastamises süüdi mõistetud kohtutäitur Kersti Vilbo.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.