Ülo Toomsalu • 20. detsember 2002 kell 6:25

EPL: Remonditud ühiselamusse kolivad elanikud

Enne valimisi Tallinnas Sõle 18 avatud renoveeritud ühiselamusse kolivad pärast volikogu otsust Akadeemia tee majast 21 väljatõstmisohus elanikku.

Kuue miljoni krooni eest renoveeritud ühiselamu 13 korteriga esimene korrus avati septembri lõpus, kuid Mustamäe linnaosa vanema Helle Kalda sõnul põhjustas mitmekuise viivituse elanike dokumentide kordaseadmine, kirjutab Eesti Päevaleht.

Kalda sõnul on ASile Fennovara kuuluva Akadeemia tee ühiselamu elanikud endiselt masendavas olukorras. ?Fennovara võtab majal aknaid eest ning sellise terrori all peavad kannatama väikelastega korralikud pered ning ka üks peagi sünnitama minev naine,? ütles Kalda.

Sõle tänava ühiselamu korrastamisel vahetati välja elektri-, veevarustus-, kanalisatsiooni- ning küttesüsteem. Remondiraha tuli riigieelarvest.

Ühiselamu parema tiiva esimesel korrusel elav Silvia kurtis, et ehituse käigus jäeti üks toru panemata ning ühes püstikus pole seetõttu vett. ?Nõusid ei saa pesta, süüa ei saa teha. Lisaks sellele uputab mul vannitoas. Panin viimase vatiteki uputuse kuivatamiseks,? rääkis Silvia.

Ühiselamu avamispäeval kurtis naine muret kohal käinud volikogu sotsiaalkomisjoni liikmele Vilja Savisaarele. ?Enne valimisi on kõik ilus ja korras. Korterid on aga tühjad ja mina pean naabri käest pidevalt vett küsima. Jõulud tulevad...? muretses Silvia.

Ühiselamu renoveerimist juhtis Tallinna Linnaehituse AS. Kokku on Sõle 18 majas 156 eluruumi, millest 98 on linna omandis.

Hetkel kuum