• Jaga lugu:

  EPL: Valimistest jääb eemale 17 Toompea poliitikut

  Kevadistel valimistel ei kandideeri Toompeale tagasi 17 praegust Riigikogu liiget, kellest kaheksa on Reformi- ja neli Keskerakonda poliitikud.

  Kandideerimisest loobujate seas on reformierakondlastest ligi 13aastase parlamendistaa?iga Ignar Fjuk ning kolm koosseisu Riigikogus töötanud Valve Kirsipuu ja Uno Mereste. Kõik reformierakondlased langetasid oma loobumisotsuse ise, kirjutab Eesti Päevaleht.
  Üllatuslikult liitus eelmisel nädalal teiste mittekandideerijatega Erika Salumäe, kes pidi saama Keskerakonna esinumbriks Võru-, Valga- ja Põlvamaal. ?Salumäe oma avaldusse loobumise põhjuseid ei kirjutanud. Need on isiklikud. Ta tahab leida uut algust,? ütles Keskerakonna infojuht Evelyn Sepp.
  Lahtine on tänavu Rahvaliiduga ühinenud Ülo Nugise osavõtt valimistest. Nugis ei soovinud sel teemal veel rääkida. Ei teda ega ka tuntud maapoliitikuid Ants Käärmat ja Arvo Sirendit Rahvaliidu valimisnimekirja tipust ei leia.
  Isamaaliidu volikogu liikme Andres Ammase sõnul ei püri tervislikel põhjustel parlamenti ka Peeter Olesk ega Sirje Endre.
  Peale Mihkel Pärnoja kandideerivad kõik teised Mmõõdukate fraktsiooni liikmed, ütles mõõdukate peasekretär Tõnu Kõiv.
  Aastaid Reformierakonna tippu kuulunud Valve Kirsipuu lahkub suurest poliitikast vastuvõetamatute kompromisside ja üleliia karmiks läinud poliitilise võitluse pärast.
  ?Poliitika on märkimisväärselt muutunud. 10?11 aastat tagasi polnud erakondade vahel sellist hõõrumist. Siis tahtsime koos Eesti nullist üles ehitada. Vundament on nüüd laotud, kuid mind teeb murelikuks, et seda kiputakse lammutama,? lausus Kirsipuu.
  Kirsipuu tunnistas, et talle on siiani arusaamatu Reformierakonna ja Keskerakonna liit, mille vastu ta tänavu jaanuaris oma partei volikogus ainsana hääletas.
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Tõnu Mertsina: jaekaubandus buumib
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Jaekaubanduse kasv on tugev ka ilma välisturistideta ja on võtnud eelmise kümnendi finantskriisi eelsete buumiaastate mõõtmed, kirjutab Swedbanki peaökonomist Tõnu Mertsina.
Pandeemiapiirangute leevenemine aeglustas Amazoni kasvu
Leebemaks muutunud viirusepiirangud on inimeste veebiostlemist vähendanud ning koos sellega on pihta saanud ka USA veebihiiglase Amazoni müük, mis üle mitme aasta ootustele alla jäi. Lahjaks jäi ka ettevõtte tulevikuprognoos.
Leebemaks muutunud viirusepiirangud on inimeste veebiostlemist vähendanud ning koos sellega on pihta saanud ka USA veebihiiglase Amazoni müük, mis üle mitme aasta ootustele alla jäi. Lahjaks jäi ka ettevõtte tulevikuprognoos.
Hasartmängumaks tahetakse kindlatest saajatest lahti siduda
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Rahandusministeerium saatis kooskõlastusele seadusemuudatused, millega muudetakse riigieelarvesse laekunud hasartmängumaksu tulu kasutamist – edaspidi ei lähe sellest kindel protsent ministeeriumidele valdkondade rahastamiseks, vaid tulu laekub riigi üldistesse tuludesse.
Teeni 200 000 eurot, tuleb kõigest rahandusministri isa võlg sisse nõuda
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.
Kurikuulsa pankrotistunud transpordifirma Autorollo nõue endise omaniku Väino Pentuse vastu läheb juba mitmendat tiiru enampakkumisele. Nüüd algab oksjon 90 000 eurost.