• Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uued raamatud

  ICC Guide to the eUCP, Understanding the electronic supplement to the UCP 500
  - väljaandja: Rahvusvaheline Kaubanduskoda (ICC)- autorid: professor James E. Byrne ja Dan Taylor- ilmumisaeg: oktoober 2002- maht: 234 lk- inglisekeelne- saab tellida Eesti Kaubandus-Tööstuskoja Euroinfo Keskusest- hind koja liikmele 1024 krooni, mitteliikmele 1158 krooni
  eUCP sisaldab endas hulga üldisi reegleid, mis on heaks abivahendiks, et selgemini orienteeruda aina kasvavas elektroonilisel teel saabuvate dokumentide laviinis. Aga neid oleks vaja veidi pikemalt ning arusaadavamalt lahti seletada. Kasutajatel on tekkinud palju küsimusi eUCP kohta ning kahe juhtiva autori poolt kirjutatud raamat annab neile täpsemaid ning selgemaid lahtiseletusi.
  Kuid lisaks veenvatele seletustele on seal veel hulga huvipakkuvat. Sissejuhatuses räägitakse sellistest võtmeprobleemidest nagu eUCP ja kohalik seadusandlus, viisid, kuidas taotlejad, pangad ning rahasaajad saaksid seda trükist veel paremini enda kasuks pöörata ning kuidas lugejad peaksid seda raamatut kasutama.
  Raamatus on ulatuslik ristviidete süsteem, mis juhatab eUCP dokumentidele, samuti eUCP ja UCP, ISP, URDG vahelistele seostele ning teistele teemaga seonduvatele seadustele ning õiguslikele aktidele. Lisadena on olemas väljavõtted olulistest seadustest ning riikidevahelistest lepingutest.
  Elektroonilised dokumendid on ettevõtluse asjaajamises lähim tulevik. See raamat on asendamatu abimees, mis võiks olla iga pankuri, ettevõtja või juristi laual, kõigil neil tuleb ette tegemist akreditiividega.
  UCP 500 + eUCP 2002
  - väljaandja Rahvusvaheline Kaubanduskoda (ICC)- maht: 92 lk- inglisekeelne- saab tellida Eesti Kaubandus-Tööstuskoja Euroinfo Keskusest,- hind koja liikmele 315 krooni, mitteliikmele 360 krooni
  UCP 500 on praktiline ja lihtsamalt mõistetav 49 reegli kogumik, mis seletab akreditiivi kasutamise dokumentatsiooni, kajastades ka põhilisi juriidilisi otsuseid, mis on viimase kümne aasta jooksul kohtu poolt tehtud. Need akreditiivireeglid jõustusid 1. jaanuaril 1994. Lisaks on selgitusi 1. aprillil 2002 jõustunud elektrooniliste akreditiivide kasutamise kohta. Trükis sisaldab valimikku ICC Panganduskomisjoni arvamusi ning otsuseid.
  Autor: Jaanika Vaher
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Ajakirjanik: kuidas helistada Härra või Proua Pärnumaale?
Kui maavalitsused on kadunud ja omavalitsuste liit ei toimi, siis kuidas ja kellega peaks võimalik investor, ettevõtja või välispartner suhtlema, kirjutab ajakirjanik Kalev Vilgats Pärnumaa näitel.
Kui maavalitsused on kadunud ja omavalitsuste liit ei toimi, siis kuidas ja kellega peaks võimalik investor, ettevõtja või välispartner suhtlema, kirjutab ajakirjanik Kalev Vilgats Pärnumaa näitel.
S&P 500 ja Nasdaq tõusid neljandat päeva järjest
Tugevate kvartalitulemuste ootuses alustasid Nasdaq Composite ja S&P 500 nädalat tõusuga, vahendab Yahoo Finance.
Tugevate kvartalitulemuste ootuses alustasid Nasdaq Composite ja S&P 500 nädalat tõusuga, vahendab Yahoo Finance.
Baltic Agro Machinery saab uue juhi
Alates 11. oktoobrist juhib Baltic Agro Machinery ASi Marek Tamm, kes vastutab müügi-, teenindus- ja varuosade äritegevuse eest ettevõttes.
Alates 11. oktoobrist juhib Baltic Agro Machinery ASi Marek Tamm, kes vastutab müügi-, teenindus- ja varuosade äritegevuse eest ettevõttes.
Reformierakond vandus Keskerakonnale alla
Reformierakond jälgis pühapäeval valimistulemusi Nordic Hotel Forumis. Erakonna linnapeakandidaat Kristen Michal tunnistas veel enne keskööd, et ootab tulemusi ärevusega.
Reformierakond jälgis pühapäeval valimistulemusi Nordic Hotel Forumis. Erakonna linnapeakandidaat Kristen Michal tunnistas veel enne keskööd, et ootab tulemusi ärevusega.