Artikkel
 • Jaga lugu:
  Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

  Uued raamatud

  ICC Guide to the eUCP, Understanding the electronic supplement to the UCP 500
  - väljaandja: Rahvusvaheline Kaubanduskoda (ICC)- autorid: professor James E. Byrne ja Dan Taylor- ilmumisaeg: oktoober 2002- maht: 234 lk- inglisekeelne- saab tellida Eesti Kaubandus-Tööstuskoja Euroinfo Keskusest- hind koja liikmele 1024 krooni, mitteliikmele 1158 krooni
  eUCP sisaldab endas hulga üldisi reegleid, mis on heaks abivahendiks, et selgemini orienteeruda aina kasvavas elektroonilisel teel saabuvate dokumentide laviinis. Aga neid oleks vaja veidi pikemalt ning arusaadavamalt lahti seletada. Kasutajatel on tekkinud palju küsimusi eUCP kohta ning kahe juhtiva autori poolt kirjutatud raamat annab neile täpsemaid ning selgemaid lahtiseletusi.
  Kuid lisaks veenvatele seletustele on seal veel hulga huvipakkuvat. Sissejuhatuses räägitakse sellistest võtmeprobleemidest nagu eUCP ja kohalik seadusandlus, viisid, kuidas taotlejad, pangad ning rahasaajad saaksid seda trükist veel paremini enda kasuks pöörata ning kuidas lugejad peaksid seda raamatut kasutama.
  Raamatus on ulatuslik ristviidete süsteem, mis juhatab eUCP dokumentidele, samuti eUCP ja UCP, ISP, URDG vahelistele seostele ning teistele teemaga seonduvatele seadustele ning õiguslikele aktidele. Lisadena on olemas väljavõtted olulistest seadustest ning riikidevahelistest lepingutest.
  Elektroonilised dokumendid on ettevõtluse asjaajamises lähim tulevik. See raamat on asendamatu abimees, mis võiks olla iga pankuri, ettevõtja või juristi laual, kõigil neil tuleb ette tegemist akreditiividega.
  UCP 500 + eUCP 2002
  - väljaandja Rahvusvaheline Kaubanduskoda (ICC)- maht: 92 lk- inglisekeelne- saab tellida Eesti Kaubandus-Tööstuskoja Euroinfo Keskusest,- hind koja liikmele 315 krooni, mitteliikmele 360 krooni
  UCP 500 on praktiline ja lihtsamalt mõistetav 49 reegli kogumik, mis seletab akreditiivi kasutamise dokumentatsiooni, kajastades ka põhilisi juriidilisi otsuseid, mis on viimase kümne aasta jooksul kohtu poolt tehtud. Need akreditiivireeglid jõustusid 1. jaanuaril 1994. Lisaks on selgitusi 1. aprillil 2002 jõustunud elektrooniliste akreditiivide kasutamise kohta. Trükis sisaldab valimikku ICC Panganduskomisjoni arvamusi ning otsuseid.
  Autor: Jaanika Vaher
  Jaga lugu:
 • Hetkel kuum

Olulisemad lood

Ootamatult sügav majanduslangus paneb prognoose ümber tegema
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Euroopa Liidu kõige sügavam majanduslangus Eestis ületas analüütikute kartusi ning paneb ümber hindama ka lähiaja prognoose, kuid paar kummalist näitajat annab alust arvata, et äkki korrigeeritakse SKP numbrit tulevikus ülespoole.
Tiit Kolde: iga idee, mis tõstab turvatunnet, on kuldaväärt
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
Tänavune aasta on erakordne – sõda Ukrainas, kõrge inflatsioon, energiakriis ning laiemalt turvalisuse ja toimetulekuga seotud probleemid on ilmsed, samas lahendused niiväga mitte, kirjutab arvamuskonkursi Edukas Eesti toetaja, If Kindlustuse juhatuse liige Tiit Kolde.
USA aktsiaturg rallis Powelli kõne peale
USA aktsiaturg rallis kolmapäeval üle 3% ülespoole, kui Föderaalreservi juht Jerome Powell viitas oma kõnes, et detsembrikuu rahapoliitika istungilt võiks oodata varasemast aeglasemat intressitõstmist. Powell lisas, et inflatsiooniga võitlemine pole veel läbi ning on tõenäoline, et intressid jäävad veel teatud ajaks kõrgele tasemele püsima.
USA aktsiaturg rallis kolmapäeval üle 3% ülespoole, kui Föderaalreservi juht Jerome Powell viitas oma kõnes, et detsembrikuu rahapoliitika istungilt võiks oodata varasemast aeglasemat intressitõstmist. Powell lisas, et inflatsiooniga võitlemine pole veel läbi ning on tõenäoline, et intressid jäävad veel teatud ajaks kõrgele tasemele püsima.
Reaalajas börsiinfo
Suures kahjumis Operaili kaubaveod on tänavu vähenenud poole võrra
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Riigile kuuluva raudteevedude ettevõtte Operail kaubamahud on Vene sõja tõttu kokku kuivanud ning kasumi asemel vaatab esimese 9 kuu tulemustest vastu 3,5 miljoni euro suurune kahjum.
Juhtide piiratud aeg teeb värbamise kalliks
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Värbaja saab sobivate kandidaatide otsimisel ära teha küll palju tehnilist tööd, kuid ka juhtide panustatud aeg on oluline ja see teeb värbamise kalliks, rääkis Grant Thorntoni personaliteenuste juhtiv nõustaja Airi Neemre saates “Kasvukursil”.
Milrem Robotics saadab Ukrainasse 14 robotsõidukit
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Eestis loodud robootika ja autonoomsete süsteemide arendaja Milrem Robotics ja Saksa kaitsetööstus Krauss-Maffei Wegmann saadavad 14 mehitamata maasõidukit THeMIS Ukrainasse.
Taastuvenergia tasu tõuseb 10 protsenti
Tulevast aastast kasvab tarbijate elektriarvele lisanduv taastuvenergia tasu, sest kuigi taastuvenergia toetust saavate seadmete arv kahaneb, siis kahaneb tarbimine Eestis veel kiiremini.
Tulevast aastast kasvab tarbijate elektriarvele lisanduv taastuvenergia tasu, sest kuigi taastuvenergia toetust saavate seadmete arv kahaneb, siis kahaneb tarbimine Eestis veel kiiremini.

Olulisemad lood

Raadiohommikus: gaasi haalamisest ja koroonatestide lõppemisest
Kolmapäeva hommikul räägime Äripäeva raadio hommikuprogrammis nii meditsiiniärist, gaasiterminali haalamiskaist kui ka Eesti sisemajanduse koguproduktist ja mainekast arvamuskonkursist.
Kolmapäeva hommikul räägime Äripäeva raadio hommikuprogrammis nii meditsiiniärist, gaasiterminali haalamiskaist kui ka Eesti sisemajanduse koguproduktist ja mainekast arvamuskonkursist.

Küpsised

Äripäev kasutab küpsiseid parima ajakirjandusliku teenuse, huvipakkuvama sisu ja hea kasutajakogemuse võimaldamiseks. Meie veebilehel on järgmist liiki küpsised: vajalikud-, statistika-, eelistuste- ja turunduse küpsiseid. Küpsiste kasutamise eesmärkide ja töötlemise aluse osas saad rohkem infot Meie Küpsiste Poliitikast. Vajutades „Luban kõik“ nõustud Küpsiste kasutamisega meie ja kolmandate osapoolte poolt Meie Küpsiste poliitikas ja käesolevas Küpsiste lahenduses toodud tingimustel. Vajutades „Muudan eelistusi“ saad oma eelistusi alati muuta ja täiendavalt infot erinevate Küpsiste kohta.

Loe lähemalt meie Privaatsus - ja Küpsisepoliitikast.