9. jaanuar 2003 kell 7:38

Kuigi Alcoa ei väljendavat trendi algust, kukkus eile USA aktsiaturg

USA aktsiaturg langes eile tänu Alcoa kasumihoiatusele, CNNMoney aga soovitab Alcoa majandustulemus mitte üldistada.

Alcoa shokeeris rängalt investoreid teenides kahjumit kasumi asemel. Siiski ei soovitata sellele suuremat tähelepanu pöörata, sest Alcoa ei pidavat tähendama suurte üllatuste trendi algust. Eriti tigedaks ajas investoreid see, et Alcoa ei andnud kasumihoiatust.

Maailma suurima alumiiniumitootja aktsia <GR#US.AA> kukkus eile 10,4% 21,85 dollarile.

Üldiselt (S P 500 indeksi näol) ootavad analüütikud neljandas kvartalis mullusega võrreldes 11 protsendist kasumikasvu.

CIBC World Marketsi investeerimisstrateegi Subodh Kumari arvates oli see, et Alcoa ei hoiatanud ette sellest, et firma ei suuda kasumiootusi täita, anomaalia. See ei tähenda veel ootamatute majandustulemusteõnnetuste lainet.

Analüütikuid jälgiv First Calli analüüsidirektori Chuck Hilli arvates on analüütikud viimasel paaril kuul teinud head tööd alandades firmade kasumiootusi enam õigustatud tasemetele. Veel oktoobris ootasid analüütikud neljandas kvartalis S P 500lt keskmiselt 20% kasumikasvu mullusega võrreldes.

Peamised indeksid lõpetasid eile miinuses. Dow Jonesi tööstuskeskmine <GR#US.^DJI>

lõpetas eile 1,7% miinuses, 8595 punktil. Nasdaq <GR#US.^IXIC> kaotas 2,1%, lõpetades 1401 punktil. Laiem S P 500 indeks <GR#US.^SPC> langes 1,4% 910 punktile.

Hetkel kuum