Ülo Toomsalu • 13. jaanuar 2003 kell 6:14

EPL: Tallinna Küte arestib veel 27 korterit ühistus

Elamuühistu EDU 15 miljoni kroonise soojavõla katteks on Tallinna Küttel plaanis lisaks juba arestitud 15 korterile arestida veel 27.

Arestitud 15 korteri eest loodetakse saada viis miljonit krooni ja 27 eest puuduvad 10 miljonit. Korterite müükipanemise otsustab kohtutäitur.

?Tallinna Küte ei pane arestitud kortereid müüki, sest inimesed on tekkinud olukorras kõige vähem süüdi,? ütles Tallinna abilinnapea Vladimir Panov Eesti Päevalehele. ?EDU juhtkond on valetanud ja kantinud raha ning nende vastu on alustatud kriminaalmenetlust. Linnavalitsuse palvel kontrollib maksuamet praegu seal raamatupidamist.?

Panovi sõnul on EDU 10 miljoni kroonisest soojavõlast ära maksnud vaid 500 000 krooni. Maksuameti kontrollimist selgub, kes on süüdi. Selgitab välja nii EDU juhatuse kui ka esimehe tegevuse ja vastutuse määra.

?See kõik on väga imelik. Kas ma pean vanaduspõlves geoloogiks hakkama? Mis õigusega meie kortereid arestitakse EDU võlgade pärast, kui meie oleme korralikult maksnud. Me võitleme edasi!? ütles korteriühistu esimees Tatjana Ivanova.

?Eelmise aasta 6. detsembril taotles Tallinna Küte Tallinna linnakohtus 27 korteri arestimist 10 miljoni kroonise soojavõla katteks,? ütles ASi Tallinna Soojus esindaja vandeadvokaat Urmas Ustav. Otsuse avalikustamine lükkus kohtuniku haigestumise tõttu edasi.

Arestimine on Ustavi sõnul abinõu, et EDU juhatus ei saaks kortereid müüa või erastada. Praegu on need EDU omad ja müügiga kaetakse soojavõlg. Korterite ruutmeetri hind on Arco Vara hinnangul 6300?8000 krooni.

EDU juhatuse esimees Aleksander Hoolma viitas reedel tõsisele tervisehäirele ja oli nõus olukorda kommenteerima alles pärast tervenemist.

Hetkel kuum