Kaido Einama • 22. jaanuar 2003 kell 13:01

Kodumaise arvuti hind aasta alguses ei muutunud

Kuigi detsembris käisid paljud jõulukampaaniad, ei ole suuremad arvutimüüjad jaanuaris keskmise arvuti hinda oluliselt muutnud.

Äripäeva arvutirubriigis igakuiselt arvutatava arvutihinnaindeksi põhjal oli muutus jaanuaris 1 protsent, enamus hindu olid jäänud samale tasemele nagu detsembris. Keskmine kodumaine arvuti maksab praegu kuue suurima müüja hinnakirjade alusel 12 040 krooni.

Hinnaindeks algab iga kord, kui keskmise arvuti konfiguratsiooni muudetakse 100 punktist. Viimane muutus oli 2002. aasta oktoobris. Kui hind tõuseb, siis hinnaindeksi punktid on üle 100, kui langeb, siis alla 100. Praegu on kodumaise arvuti hinnaindeks 95 punkti, mis tähendab, et alates oktoobrist on siinse toote hind pisut (5 protsenti) langenud.

Hetkel kuum