Tõnis Arnover • 27. jaanuar 2003 kell 10:25

Poola tegi Soomest hoobilt arvestatava relvastuse eksportija

Tänu suure rahvusvahelise konkursi võitmisele tellib Poola Soome Patrialt 20 miljardi krooni eest soomustransportööre.

Transportöör Sisu on kujunenud Soome edukaks ekspordiartikliks ? kokku on neid seni valmistatud 1100 ning muu hulgas kasutavad neid ka ÜRO rahuvalvajad.

Paarkümmend aastat tagasi, 1981. aastal eksportis Soome relvi ja relvastust saja miljoni krooni eest, mis moodustas maailma relvaekspordist 0,006%. Nüüd on see turuosa tänu uuele tellimusele märgatavalt suurem.

Lisaks on Soome-Rootsi firma Patria Hägglund praegu heal positsioonil USAs käival granaadiheitesüsteemide konkursil. Homme teatab USA armee oma valiku. Võimaliku tellimuse suurus on 18,8 miljardit krooni.

Hetkel kuum