Inno Tähismaa • 28. jaanuar 2003 kell 10:39

Lennuliiklusteeninduse AS toetab meelsasti sporti, kultuuri ja haridust

Riigile kuuluv, üks kasumlikumaid eesti ettevõtteid Lennuliiklusteeninduse AS toetab meelsasti sporti, tervishoidu ja kultuuri.

?Sponsorluses pole midagi hullu,? ütles Lennuliiklusteeninduse juht Jaan Tamm. ?Minu meelest on tänases Postimehes natuke üle pingutatud.?

Tamm ütles, et tema juhitav ettevõte osaleb Eesti kvaliteediauhinna protsessis. Selle raames hinnatakse muu hulgas seda, kuidas ettevõte on tervishoidu, kultuuri ja sporti toetanud. Tähtis paika panna printsiibid ja selles osas on majandus- ja kommunikatsiooniminister Liina Tõnissonil aus suhtumine, ütles Tamm. Tema sõnul on paika pandud suurusjärk 2% kasumist sponsorlusele.

Tamm ütles, et tema juhitav ettevõte toetab ühiskonna kolme nõrgemat gruppi: sporti, tervishoidu ja kultuuri-haridust. Kui arvestada, et ettevõtte kasum on 45-50 miljonit krooni, läheb sponsorlusele umbes miljon krooni, selle aasta eelarves on selleks ette nähtud 930 000 krooni. See jaguneb enam-vähem võrdsetes osades kolme valdkonna vahel. Nii jätktakse Kalevi korvpalliklubi toetamist, seda on tehtud 5 aasta vältel. Samuti on 5 aasta vältel toetatud lastehaiglat, seda traditsiooni jätkatakse. Kultuuri ja hariduse vallas on toetust saanud lennukolledzh, lennundusmuuseum, langevarjurid ning lennunduse alased filmid, videod ja ajalooraamatud.

Tamm ütles, et ei näe selles midagi halba, kui Tallinna Sadama nõukogus tegutsevad tipp-poliitikud toetavad nende juhitavaid spordiliite. ?Selleks valitaksegi tipp-poliitikud spordiliitude presidentideks, et oma ala promoveerida,? ütles Tamm. Nii näiteks alustas ka Lennuliiklusteeninduse AS Kalevi toetamist siis, kui nõukogu esimees oli Toomas Peterson, kes on ühtlasi Kalevi korvpalliklubi juht. Peterson pole enam Lennuliiklusteeninduse nõukogus, ent ettevõte jätkab Kalevi toetamist.

Hetkel kuum