Ülo Toomsalu • 29. jaanuar 2003 kell 6:10

EPL: Pirita tee äärde kerkib Tallinna Monaco

Seni peamiselt suvel elust kihanud, kuid ülejäänud aja vaikse Pirita tee äärde kerkib lähitulevikus hulgaliselt uusi elumaju ning ka mitu kõrghoonet.

Lähiaastatel muutub märkimisväärselt tuttavaks saanud vaade Tallinna lahelt Pirita teele. Kui seni domineeris vaates ühtlane rohelus, millest kerkisid esile üksnes laulukaar oma majesteetlikkuses ning sädeleva tipuga betoonist Maarjamäe memoriaal, siis mõne aasta jooksul kerkivad vaatepilti ilmestama kaks 16kordset kõrghoonet ning kolme- kuni üheksakorruseliste elumajade rajoon, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Arvestades planeeringuid, mis juba valmis või tegemisel Pirita tee ja Narva mnt ristmikust kuni Maarjamäe lossini, on Pirita tee äär praegu üks atraktiivsemaid elamuehituspiirkondi,? nentis kesklinna vanema asetäitja Kaia Sarnet.

Lillepaviljoni taga käib juba praegu vilgas ehitustegevus. Esialgsete plaanide kohaselt peaks sinna tänavu mais kerkima Onix Investi 16korruseline eksklusiivsete korteritega 135 miljonit krooni maksev elumaja.

Skandinaavialiku 75 korteriga kõrghoone projekteerinud arhitekt Meelis Press on Eesti Päevaleht Tallinnale kinnitanud, et hoone ei ole mõeldud eraldiseisvana.

?Oma vaimusilmas nägin ma rannapromenaadi koos päikesevarjude ja restoranidega ning seda raamivat hotellide ning eksklusiivsete elumajade fronti,? kirjeldas Monacost ja Nizzast inspiratsiooni ammutanud arhitekt. Reaalsus ei pruugigi unistusest väga kaugele jääda.

Eramurajoon on juba planeeringuga kinnitatud ka Maarjamäe lossi ja näituseväljaku vahelisele alale, kuhu AS Pirita Expo plaanib rajada kolme- kuni üheksakorruseliste kortermajadega elurajooni. Seal võib ehitus alata veel tänavu.

Hetkel kuum