Inno Tähismaa • 3. veebruar 2003 kell 9:48

Riigiprokuratuur ei tegele Seppiku süümevandega

Riigiprokuratuur ei tegele Ain Seppiku süümevandega, ütles ministeeriumi avalike suhete nõunik Silvia Pärmann.

Pärmanni kinnitusel ütleb seadus süümevande andmise korra kohta, et süümevande võib kohtus vaidlustada iga isik, kes esitab kohtule avalduse koos tõenditega süümevandega kinnitatu tõele mittevastavuse kohta. Sealt edasi lasub Eesti riigi esindajana tõendamise kohustus Riigiprokuratuuril.

?Avaldust pole keegi esitanud ja kuna õiguskantsler on välja öelnud oma seisukoha, et seadustele tuginedes ei ole Seppikule jäänud muud kui poliitiline ja eetiline vastutus, siis julgen kahelda, kas keegi kohtu või prokuratuuri poole pöörduma hakkabki,? ütles Pärmann.

Seaduse järgi saab süümevande paikapidavust kontrollida riigiprokuratuur.

Hetkel kuum