Ülo Toomsalu • 5. veebruar 2003 kell 7:08

Ülevaade tänastest ajalehtedest

Eesti Päevaleht:

Tolliamet tabas firma, kes vedas dokumentide järgi Venemaalt Eesti kaudu maiustusi USA turule, kuid müüs tegelikult idanaabri kommid, ?okolaadi ja küpsised maha siin, jättes riigile impordimaksu maksmata.

Sarnaselt teiste ametkondadega muutuvad ka haiglad üha politiseeritumaks, sest suurhaiglate juhid on peaaegu eranditult mõne erakonna liikmed.

Ekssiseminister Ain Seppik andis aastaid tagasi politseiametit juhtides 30 aastaks ametikorteri rendile kuuele politseinikule, kellest täna jätkavad teenistust vaid pooled.

Eesti astumisel Euroopa Liitu seatakse autolammutustöökodadele senisest tunduvalt karmimad nõuded, mistõttu on oodata paljude romulate sulgemist.

Postimees:

Arstid jäävad soodusravimite väljakirjutamisel kimpu, sest aasta algusest kehtima hakanud uute retseptide varu on lõppemas, miljonite lisaretseptide trükkijat pole haigekassa aga suutnud valida.

Politsei on mattumas kriminaalasjade kuhja alla, sest Riigikohtu seadusetõlgendus sunnib läinud aasta lõpust uurima isegi mõnekroonise kohukese, õllepudeli või verivorsti vargust samamoodi nagu miljonite riisumist.

Veeteede amet otsustas eile õhtul vaatamata sadamakaptenite protestile loobuda jäämurdja Balder Vikingi teenetest, sest laeval on olnud viimastel päevadel tööd vähevõitu. Aluse tööpäev maksab sadu tuhandeid kroone.

Tarbijakaitse tegi mobiilside operaatorfirmale Radiolinja Eesti ettekirjutuse nõudega tagada tarbijatele teenustasuta sularahas maksmise võimalus. Sarnase ettekirjutuse võivad saada ka teised mobiilsidefirmad ja Eesti Telefon.

Hetkel kuum