11. veebruar 2003 kell 7:17

Iraagi nõustumine luurelendudega tekitas USA börsidel miniralli

USA aktsiaturud lõpetasid eile korralikus plussis pärast seda, kui Iraak lubas hakata luurelennukitel U-2 lendama riigi õhuruumis.

Maaklerite hinnangul oli Iraagi nõustumine ÜRO relvainspektorite peamise nõudmisega märk mõningasest pingelangusest, mis tõi endaga kaasa nii aktsiahindade tõusu kui ka nafta ja kulla hinna languse.

Dow Jonesi tööstuskeskmine <GR#US.^DJI> kerkis 0,71 protsenti 7920,11 punktini, peamiselt tehnoloogiasektori ettevõtete aktsiate hinnaliikumist peegeldav Nasdaqi koondindeks <GR#US.^IXIC> kerkis koguni 1,11 protsenti 1296,68 punktini.

Ega kõik nii roosiline pole. Päevasisene hinnaralli andis päeva lõpuks mõnevõrra järele. Valge maja kommentaar Iraagi otsusele oli see, et lõppeesmärgina tuleb Bagdad desarmeerida niikuinii.

Vaatamata eilsele minirallile, jäävad peamised aktsiaindeksid endiselt oktoobrikuu madalseisu lähedale. Iga kord, kui sõjarindelt tuleb positiivne uudis, toob see endaga kaasa finantsturgudele mõningast kergendust. ?Kui aga investorid ei usu, seda, kukuvad aktsiate hinnad tagasi?, kommenteeris uudisteagentuurile Reuters kujunenud olukorda aktsiaturgudel investeerimispanga Wedbush Morgan vanemmaakler Nasdaqil, Andrew Baker.

Hetkel kuum