Ülo Toomsalu • 13. veebruar 2003 kell 6:22

PM: Bussifirma juht võitleb Otteri nimeterroriga

Aktivist Arne Otter on asutanud Sebe ja Mootorreisidega sarnaste nimedega firmasid, kuulutades neist ühe pankroti äärel olevaks.

Kuulutused, et Sebe-Ekspressbuss on majandusraskustes ning kuulutab konkursi pankrotihalduri leidmiseks, ilmusid ajalehtedesse juba novembris.

Kuulutustes polnud märgitud, et pankrotifirma on osaühing, mitte aktsiaselts nagu Sebe. Sellest hoolimata tunnistas Sebe ja Mootorreiside suuromanik Hugo Osula, et on juba tüdinenud selgitamast - tema firmadel ega kaubamärgil Ekspressbuss pole Sebe-Ekspressbussiga mingit seost, kirjutab Postimees.

Kuna mitu tippjuristi kinnitasid Osulale, et aktsiaseltsidel Sebe ja Mootorreisid oleks kohtu kaudu võimatu reklaamikampaaniat peatada, otsustas Osula avaldada lehtedes vastukuulutuse.

Sel nädalal ilmunud kuulutuses seisab, et Sebel ja Mootorreisidel ega nende kaubamärkidel Eurolines ja Ekspressbuss pole mingit seost aktsiaseltsiga Taisto ega sellega seotud riiulifirmadega - osaühinguga Sebe-Ekspressbuss, osaühinguga Osula Reisid ja osaühinguga Taisto Euroline.

Loetletud firmade seotust Taistoga lubab väita neist kahe registreerimine samal aadressil, kus Pärnus asub Taisto bussijaam.

Ainus osaühinguga Sebe-Ekspressbuss seotud isik on registrikandes endine noorpoliitik Arne Otter. Sama mees on juhatuse liige ka osaühingus Osula Reisid, mis justkui puhtjuhuslikult kasutab Hugo Osula perekonnanime.

Osula on veendunud, et nimesarnasuste taga on soov kahjustada tema enda, Sebe ja Mootorreiside mainet. «See terror teenib Taisto huve,» hindas Osula. «Kuna liinilubade komisjon vaatab ka ettevõtte mainet ja tausta, siis on ülioluline laimu levitamine.»

Osula väitel pakkus Otter talle Sebe-Ekspressbussi ja Osula Reise jaanuari algul miljoni krooni eest müüa, kuid Osula keeldus.

Hetkel kuum