Andres Kärssin • 13. veebruar 2003 kell 10:45

Uue hoone ehitus Osten Tori varemetele võib alata sügisel

Osten Tori varemed Tallinnas võivad kaduda küll peagi, kuid uue hoone ehitus sinna saab alata kõige varem sügisel.

Juba aastaid varemetes seinud Osten Tori omanikfirma SRV Kinnisvara arendusdirektori Indrek Toome sõnul sai Pärnu maantee ja Tondi tänava äärse krundi detailplaneering kinnitatud möödunud sügisel. 'Detsembris erastasime küll ostueesõigusega kinnistu, kus saame toimetada, kuid detailpaneering haarab suurema maa-ala,' lisas ta.

Planeeringu kohaselt on vaja ehitada suur parkla, millest osa tuleb varemete asemele plaanitud ärihoone keldrisse ning osa läheb Tondi tänava alt läbi ulatudes teisele poole teed rajatava parkimismajani. Tänavaalune ja parkimismaja alune maa kuulub riigile.

'Me peame saama kokkuleppele, et saame tänava alla ehitada,' ütles Toome viidates linna taotlusele riigile kuuluvad krundid munitsipaliseerida, mille järgselt võib anda hoonestusõiguse. Lisaks soovib ettevõte riigilt enampakkumise korras erastada Tondi 10 asuvat krunti.

'Varemed lammutame nähtavasti lähiajal maha,' tõdes Toome. 'Selle kohta on tehtud projekt ja luba selleks on olemas. Kuid kuna teistel kruntidel ei saa tegutseda, siis ei saa alustada ka projekteerimist,' lisas ta.

Tallinna linnavalistuse maa-ameti juhataja asetäitja Alo Brandt lausus, et kui volikogu võtab järgmisel neljapäeval vastava otsuse vastu, siis saab linn taotleda riigilt Tondi tänava krunte endale. Samas lisandub sellele protseduurile veel riigi omandusse jääva Tondi 10 asuva krundi müük enampakkumise korras.

Brandti sõnul võtavad kõik protseduurid, seal hulgas krundide mõõdistadamine ja kinnistusraamatusse kandmine aega kokku alates praegusest hetkest umbes viis kuud ehk siis saaks kõige varem Tondi 10 krundi enampakkumise välja kuulutada juulis.

Osten Tori asemele on Toome sõnul kavas ehitada polüfunktsionaalne 15-korruseline hoone äri-, büroo- ja elamispindadega.

Hetkel kuum