Tõnis Arnover • 18. veebruar 2003 kell 10:44

Hiinas kardetakse mobiiltelefonituru peatset küllastumist

Kuigi Hiinas kasvab mobiiltelefoniostjate arv jõudsalt, võib peatselt sein ette tulla, mis seaks tootmis- ja operaatorfirmad raskustesse.

Möödunud aastal möödus Hiina USAst ja tõusis maailma suurimaks mobiiltelefonituruks. Kuus suureneb mobiiltelefonikasutajate arv viie miljoni võrra, kuid kasuvõimalused lõpevad peatselt, sest analüütikute hinnangul on keskklass peaaegu täielikult end telefonidega varustanud.

Käib terav võitlus turu pärast. Operaatorfirmad China Unicom ja Chine Mobile teevad üha soodsamaid pakkumisi, näiteks pakub CU tasuta telefone kahekuulise kohustusliku lepingu vastu. Samal ajal võivad järjest tootmist paisutanud mobiiltelefonivalmistajad peatselt silmitsi ületootmisega.

Hetkel kuum