Virkko Lepassalu • 18. veebruar 2003 kell 14:51

Kapo ei alustanud Res Publica avalduse peale kriminaalmenetlust

Kaitsepolitsei ei alustanud Res Publica avalduse põhjal kriminaalmenetlust, kuna avalduses viidatud sündmuses puudub kuriteokoosseis.

Möödunud nädala lõpul pöördusid Res Publica esindajad kaitsepolitseisse

avaldusega kriminaalmenetluse alustamiseks, kuna leidsid, et ÄPs 12. veebruaril 2003 ilmunud artiklis 'Res Publica pakub sponsoritele anonüümsust' avaldatud Res Publica kontaktandmeid sisalduva kirja näol on tegemist võltsitud dokumendiga.

Kaitsepolitsei komissar Henno Kuurmann teatas, et materjalide kontrollimisel kaitsepolitsei Karistusseadustiku sätete rikkumist ei tuvastanud ning kriminaalmenetlust ei alustanud, kuna teos puudub kuriteokoosseis.

Kuurmann märkis, et ÄP artiklis 'Res Publica pakub sponsoritele anonüümsust'

avaldatud kirja 'Sponsorluse kogumisest' ei saa pidada dokumendiks, kuna selpuuduvad Karistusseadustiku mõttes dokumendile olulised rekvisiidid - kirion allkirjastamata, pole ametlikul kirjaplangil ega oma ka pitsatit.

Allkirjata ja ilma rekvisiitideta kirja ei saa Karistusseadustiku mõttes

lugeda dokumendiks, kuna sellel puudub tõendusfunktsioon, märkis Kuurmann.

Nimetatud kirjas, mis ühe versiooni järgi kujutab endast juhendit Res Publica aparaaditöötajatele, kirjeldatakse erakonnale seadusvastase anonüümse annetamise võimalusi. ÄP korraldas eelmisel nädalal seoses mainitud kirjaga katse, milles ettevõtja pakkus Res Publica aseesmehele Ken Marti Vaherile seadusvastast anonüümset annetust. Selle peale korraldas Vaher nimetatud ärimehega neljasilmakohtumise, et tingimustes kokku leppida.

Hetkel kuum