Tõnis Arnover • 3. märts 2003 kell 10:39

Helsingin Sanomat: Res Publica peatas Keskerakonna võidutee

Vaevalt aasta vanune parempoolne Res Publica ei lasknud Keskerakonnal juba nii kindlana paistnud võitu maitsta, kirjutab Helsingin Sanomat.

Mõlemad erakonnad saavad parlamenti ühepalju kohti, mis tähendab, et küsitlustel ennustatud Keskerakonna suur võit jäi ära. Pettunud Keskerakond süüdistab valimistel altminekus meediat ja on kohtusse kaevanud kolm ajalehte.

Meediat võibki pidada Keskerakonna tugevaimaks vastasjõuks, sest valimiste eel ilmus lehtedes paljastavaid materjale, kus viidatakse Savisaare võimalikele maffiasidemetele ja korruptsioonile, kirjutab Helsingin Sanomat.

Kuna Keskerakonna juht Edgar Savisaar ei ole teiste parteide seas heas kirjas, siis ei ole Keskerakond ilmselt suuteline enamusvalitsust moodustama, lisab Soome leht.

Hetkel kuum