Ülo Toomsalu • 4. märts 2003 kell 6:14

EPL: Mart Susi müüb Concordia ülikooli hüvanguks Kolu mõisa

Eraülikooli Concordia rektor Mart Susi pani eile müüki talle kuuluva Kolu mõisa, et sellest saadava rahaga katta ülikooli vajadusi.

Praegu on Susi sõnul olukord, kus Concordia vajab kindlasti rahaallikaid. ?Sellest tulenevalt on mu perekond otsustanud Kolu mõisa müüki panna,? ütles ta. ?Kui seda ollakse valmis ostma ? muidugi mõistliku hinna eest, siis kogu saadav raha kasutatakse ülikooli vajadusteks.? Susi hinnangul algab mõistlik hind viiest miljonist kroonist, kirjutab Eesti Päevaleht.

Maksuamet suunas kooli kaheksamiljonilise võla kohtutäiturile täitmiseks, sest võlast on ajatatud vaid 4,7 miljonit krooni.

Susi kinnitas, et mõisa müüki panek ei ole kindlasti seotud maksuameti tegevusega, vaid sellega, et mõisa kavandatud konverentsikeskuse plaan tuli olude tõttu ümber hinnata.

Samas ei saanud ta konfidentsiaalsusnõude tõttu kommenteerida, kas kohtutäituri täitemenetlus, mille tulemusena võidaks kooli vara müüki panna, on peatatud. ?Nii maksuamet kui kõik osapooled on huvitatud kiirest positiivsest lahendusest, mille nimel kõik töötavad? ütles Susi.

Eelmisel nädalal tegi Concordia Pedagoogikaülikoolile ettepaneku kooli osakud ära osta.

Pedagoogikaülikooli rektor Mati Heidmets kinnitas, et kool on ostmisest huvitatud. Tema sõnul on ta Susiga ka Kolu mõisa müügist rääkinud. ?Kui see on ülikooli rahadega ehitatud mõis, siis tuleb see mõis anda ülikoolile või maha müüa ja raha tagasi koolile anda,? ütles Heidmets. ?Ma ei näe siin võimalust, et me hakkaksime puudujääke kinni maksma olukorras, kus raha on tegelikult ülikoolist välja läinud sellega mitte seotud asjade tegemiseks.?

Hetkel kuum