Ülo Toomsalu • 4. märts 2003 kell 6:12

EPL: Ühendused ootavad valimislubaduste täitmist

Kuigi paljudel organisatsioonidel on eelmistest valimistest meeles erakondade täitmata lubadused, loodavad nad seekord vastupidist.

Eesti Üliõpilaskondade Liidu (EÜL) juhatuse esimehe Piret Hartmani sõnul ei poolda EÜL ühtegi tekkida võivat koalitsiooni, sest kõik erakonnad jõudsid enne valimisi peetud haridusdebattidel sarnastele järeldustele. ?Me loodame, et nad oma lubadusi peavad,? lisas ta.

Arstide Liit on enim rahul Res Publica ja Rahvaliidu seisukohaga, et kiirabi ei tohi erastada ning arste tohi iga aastaga järjest vähemaks jääda nagu praegu, kirjutab Eesti Päevaleht. ?Hoolimata Reformi eelmistest lubadustest pole meile Reformi- ja Keskerakonna võimuloleku ajal küllaldast tähelepanu pööratud,? märkis Tallinna Arstide Liidu juhatuse esimees Peeter Mardna. ?Eestis on tekkinud teatud kaootiline seisund, ka ei poolda arstid Reformi toetust hiigelhaiglate loomisele.?

Eesti Pensionäride Ühenduse esimees Sven Pärn tuletas meelde Siim Kallase eelmise valitsuse alguses antud lubadust pensionäre toetada, mille asemel kaotati aga pensionifondist teise samba toetus.

Lõppenud valimistel tegi Reformierakond taas kõige soodsama pakkumise. ?Elu, kurinahk, on õpetanud seda, et poliitikute lubadused on, nagu nad on,? lisas Pärn. ?Res Publicat ei usalda me üldse, nad on liiga noored, mõistmaks meie muresid.?

Hetkel kuum