Peeter Raidla • 10. märts 2003 kell 13:06

Lennuõnnetuse komisjon kinnitas vahearuande

Tallinna lennujaama lähistel toimunud lennuõnnetuse põhjuste uurimise komisjon vaatas oma tänasel istungil läbi vahearuande.

Homme esitab komisjon vahearuande majandus- ja kommunikatsiooniministrile. Aruandes on ajaliselt järjestatud lennutoimingud ning intsidendi kulgemine ning välja toodud esimesed järeldused kogutud andmete põhjal.

Moskvas IACis (Interstate Aviation Committee) toimunud lennuandmete pardaregistraatorite salvestiste alusel on tuvastatav parema mootori rike ning see, et propeller rikke järgselt ei flügeerunud. Viimane põhjustas lennuki tugeva kaldumise paremale. Pardaregistraatorite salvestiste analüüsi jätkatakse.

Enne põhjalikumat mootori ekspertiisi pole võimalik öelda, mis põhjustas mootori rikke. Ekspertiisi osas on allakirjutamisel leping IACiga, mille eksperdid teostavad vajalikud analüüsid. Kuni mootorite ekspertiisi teostamiseni jääb lennuk kaetuna sündmuskohale.

Hetkel kuum