Ülo Toomsalu • 12. märts 2003 kell 6:07

EPL: Riik hoiab enda käes üle 300 üliodava ametikorteri

Ministeeriumid on jaganud ametnikele üle 300 ametikorteri, mille üür on turuhinnast mitu korda odavam.

Kõik ametikorterid moodustavad Eesti elamufondist 0,7 protsenti. Justiitsminister Märt Raski soovitusel võiks ametikorterid minna Riigi Kinnisvara ASi hallata, et edasi tegutsetaks reaalseid turutingimusi arvestades, kirjutab Eesti Päevaleht.

Enamik riigile kuuluvatest korteritest on nullrendiga, mõnes ministeeriumis on kehtestatud kuue- kuni kaheksakroonine ruutmeetri hind.

Rask esitas rahandusminister Harri Õunapuule läinud kuul taotluse anda Riigi Kinnisvara ASile üle justiitsministeeriumi hallata olevad 119 eluruumi. Raski sõnul ei ole ministeeriumi ülesandeks kinnisvaraga tegelemine.

?Loodan, et justiitsministeeriumi eeskuju järgivad teisedki riigiasutused,? tõdes Rask.

Justiitsministeeriumi töötajatest on riigilt elamispinna saanud 19 ametnikku. Ministeeriumi pressiesindaja Kristiina Herodese sõnul on kortereid tegelikult vähem, sest mõnes Alvari 35 maja korteris elab mitu inimest koos. ?Kolm inimest on ka juba parema elukoha leidnud ning mitmed on rääkinud väljakolimisest,? ütles Herodes.

Alvari tänava korterites on ruutmeetri hind kuus krooni. Lisaks neile 19 inimesele on eluruumid saanud veel sada justiitsministeeriumile alluvate kohtute ning vanglate ametnikku, kes on laiali üle Eesti.

Haridus- ja teadusministeeriumi ametnikest elavad 2-toalistes Raadiku 23 ametikorterites Tallinna esinduse sekretär-asjaajaja ja eelarvetalituse finantsekspert. Ministeeriumi haldustalituse juhataja Raivo Trummali sõnul on 52 ruutmeetri suurustes korterites ruutmeetri hind kaheksa krooni, millele lisanduvad kommunaalmaksud.

?Oleme kaalunud korteritest vabanemist, sest eks nad üks nõukogude aja pärand ole. Paljud korterid olemegi juba andnud meie poolt hallatavatele asutustele,? märkis Trummal.

Hetkel kuum