13. märts 2003 kell 7:21

Põhjaõngitsejad tekitasid Wall Streetil hinnaralli, Fordi aktsia kerkis 7,3 %

USA aktsiaturud lõpetasid eilse kauplemispäeva õhtuse hinnaralliga, sest nn põhjaõngitsejad ostsid liiga madalale kukkunud aktsiaid.

Üheks investorite lemmikuks sai eile Fordi <GR#US.F> aktsia, mis kerkis 7,27 protsenti 7,08 dollarini. Teisipäeval 10 aasta madalaimale tasemele 6,60 dollarini langenud Fordi aktsia sai innustust investeerimispanga UBS Warburg analüütikult Saul Rubin, kes tõstis maailma suuruselt teise autotootja Fordi reitingut seniselt ?vähendalt? ?neutraalsele?.

Eilne kauplemispäev algas Wall Streetil, nagu viimastel päevadel tavaks kujunenud. Dow Jonesi tööstuskeskmine <GR#US.^DJI> oli päevasiseselt langenud juba pea kaks protsenti, kuid viimased pool tundi toimus väga aktiivne kauplemine ning aktsiate hinnad hakkasid kiiresti tõusma. ?Sa oleksid nagu olnud keset tormi ning äkki tekib võimalus pista pea veest välja ning pühkida silmad veest puhtaks?, iseloomustas viimast pooltundi Wall Streetil Robert Mikkelsen maaklerfirmast The Advest Group. Mikkelseni sõnul kasutasid nad ära võimalust, kus aktsiate hinnad lähenesid mitme aasta madalaimale tasemele ning asusid soetama uusi positsioone.

Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis päeva lõpuks 0,37 protsenti 7552,07 punktini, peamiselt tehnoloogiasektori aktsiate hinnaliikumist peegeldav Nasdaqi koondindeks <GR#US.^IXIC> kerkis 0,61 protsenti 1279,24 punktini.

Samas jätka naftasektor juba Euroopas alanud langust. Maailma suurima naftakompanii ExxonMobili <GR#US.XOM> aktsia hind langes 1,48 protsenti 34,06 dollarini. Investeerimispank J.P. Morgan alandas naftasektori reitingut põhjendusega, et sektori aktsiate hinnad on üldise turuga võrreldes väga kõrgel ning ei suuda seda suhtelist kõrget taset ilmselt enam hoida. Exxon oli üks suuremaid langejaid Dow komponentie hulgas.

Hetkel kuum