Ülar Lauk • 19. märts 2003 kell 11:46

WSJ: Kõige ohtlikum jokker Bushi mängus Iraagiga on Iraan

Kõik spetsialistid on ühel meelel, et kõige ohtlikum jokker Bushi Iraagi mängus on Iraan.

WSJ Europe kirjutas, et Iraan on Saddam Husseini kukutamise poolt, kuid riigi konservatiivsed liidrid võivad kasutada ameeriklaste viibimist regioonis kui ettekäänet islamirevolutsiooni taaselustamiseks. Arvestades, et Iraan kuulub nn kurjuse telje riikide hulka, võivad selle liidrid eeldada, et Iraan on järgmine kandidaat rezhiimi väljavahetamise operatsiooniks.

Mõned vaatlejad kardavad ebastabiilsuse pärast Jordaanias, kuhu on oodata põgenikevoolu ning kus võivad alata rahutused palestiina enamuse ja iraagi vähemuse vahel.

Teised räägivad sellest, et Türgi ei pane vastu kiusatusele tungida naftarikastele kurdide territooriumidele Põhja-Iraagis.

Veel üks kartus on võimalik löök Iisraeli pihta. Plahvatusohtlik olukord on ka Süürias - kui Ariel Sharonil on õigus selles, et Iraagi raketid ja massihävitusrelvad on peidetud sellesse riiki. Veelgi halvem - relvastus võib sattuda Liibanoni terroristliku grupeeringu 'Hezbollah' võitlejate kätte.

<#Vedomosti=http://www.vedomosti.ru/stories/2003/03/19-47-04.html>

Hetkel kuum