21. märts 2003 kell 6:36

Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis seitsmendat järjestikkust päeva

Karmimad ettevaatusabinõud Wall Streeti ei heidutanud investoreid ning Dow Jonesi tööstuskeskmine kerkis juba seitsmendat järjestikkust päeva.

Dow Jonesi tööstuskeskmine <GR#US.^DJI> kerkis 0,26 protsenti 8286,60 punktini, mis oli Dow?le seitsmes järjestikune kauplemispäev. Viimati toimus seitsmepäevane tõus 2000. aasta augustis.

Kogu päeva jooksul liikusid indeksid vaheldumisi nii plussis kui ka miinuses, kuid päeva lõpus, kui ilmusid teated rünnakute kohta Iraagis, hakkasid aktsiaturud otsustavalt tõusma. ?Kõik on naelutatud teleriekraanide külge. Hommikul oli väike tõus pärast seda, kui ilmnes teade, et Saddam võib olla haavatud,? kommenteeris eilset kauplemispäeva uudisteagentuurile Reuters investeerimisfirma Legg Mason Wood Walker börsil kauplemise divisjoni asepresident Weston Boone. ?Volatiilsus on tõenäoliselt nende päevade märksõna ja me näeme kiireid liikumisi,? lisas ta.

Ajalehe The New York Times teatel oli Wall Streetil märke kõrgendatud julgeolekumeetmetest. Mitmed investeerimisfirmad ja suuremad börsid kinnitasid, et nad on selleks valmistunud kaua. Ette valmistatud on nii tagavara kommunikatsiooni- kui ka kauplemissüsteemid. Julgeolekule viidates keelduti siiski ettevalmistustest täpsemalt rääkimast.

Peamiselt tehnoloogisektori ettevõtete aktsiate hinnaliikumisi peegeldav Nasdaqi koondindeks <GR#US.^IXIC> kerkis 0,41 protsendi võrra 1402,77 punktini.

Hetkel kuum