Ülo Toomsalu • 27. märts 2003 kell 6:12

EPL: TAK Reisid müüb kõik aktsiad ja 16 bussi maha

TAK Reisid on pannud müüki 16 bussi ja 100 protsenti aktsiaid.

Samuti sulgeb TAK Reisid neli kaugliini Eestis ja rahvusvahelise bussiliini Tallinn-Pärnu-Riia-Berliin-Hamburg-Kiel, mis oleks mais saanud 10aastaseks, kirjutab Eesti Päevaleht.

?Koondisel on raha vaja Tallinna linnaliinide arendamiseks, sellepärast panimegi TAK Reisid ja ka bussid müüki. Kuna juhuveod ja kaugliinid ei ole TAKi põhitegevus, otsustasimegi tütarettevõtte TAK Reisid müüa,? ütles TAK Reiside nõukogu liige, Tallinna Autobussikoondise finantsdirektor ja juhatuse liige Jüri Nõmmsalu. Tema sõnul ootavad nad praegu busside ja aktsiate ostuks pakkumisi.

?Rahvusvahelise liini lõpetamise põhjus on odavate lennuliinide avamine, mistõttu bussiliin ei teeninud enam piisavalt kasumit. Suvel oli liin kasumis, kuid talvel mitte. Sama lugu oli Eesti-siseste Virtsu ja Kallaste liiniga, mis suletakse kahjumlikkuse tõttu,? ütles TAK Reiside juhataja Anne-Mari Orntlich.

?Ei ole oma arvamust, saan rääkida sellest, millest olen kuulnud. Omanikel on ilmselt rahanappus jooksvate kulude katteks ja eks TAKi juhatus leidis, et TAK Reiside müümine on kõige kiirem ja efektiivsem viis raha saada,? ütles Mootorreisid ASi tegevdirektor Tiit Orissaar.

Hetkel kuum