28. märts 2003 kell 7:24

Turumanipulatsioonis süüdimõistetut ähvardab USAS 19 aastane vanglakaristus

New Yorgi kohus mõistis kolmapäeval 57-aastase Allen Wolfsoni süüdi aktsiatega manipuleerimises ning teda võib oodata 19 aastane vanglakaristus.

Ajalehe The Wall Street Journal sõnul oli Wolfson suurejoonelise odavate, nn penniaktsiate manipuleerimise skeemi väljatöötajaks. Aastatel 1998 kuni 2000 kasseerisid maaklerid ja teised turuosalised 65 protsenti aktsia turuväärtusest selle eest, et pumpasid kunstlikult aktsia hinna üle, võtsid kasumi välja ja müüsid aktsiad uutele investoritele.

Protsess oli osaks suurest turumanipulatsiooni skeemi vastasest operatsioonist, mille käigus arreteeriti 120 maaklerit. Neist 95 said ka süüdistuse. Wolfson osales ühes paljudest turumanipuleerimise skeemidest ning selles kohtuasjas süüdistati kokku seitset inimest kellest kuus mõisteti süüdi.

Hetkel kuum