Ülo Toomsalu • 9. aprill 2003 kell 6:06

PM: Eelmisel aastal oli Eestis 196 palgamiljonäri

Sotsiaalkindlustusameti andmetel teenis mullu üle miljoni krooni suurust sotsiaalmaksuga maksustatud aastapalka 196 inimest.

Seni suurima, ligi kahe miljoni kroonise mullu teenitud palgatulu on avalikustanud Ühispanga president Ain Hanschmidt, kelle kuupalk ulatus 110 000 kroonini, millele lisandus heade majandustulemuste eest veel 50 protsendi ulatuses preemiat. Kes võis olla suurimat, 3,8 miljoni kroonist palka teeninud naine, ei osanud tippärimehed arvata, kirjutab Postimees.

«Mina see kindlasti ei olnud,» märkis Statoili juht Epp Kiviaed, kelle sõnul nende äris miljonikrooniseid aastapalku ei tohiks olla.

«Eks osaliselt võib pankade juhatuse liikmete aastapalk ulatuda miljoni kroonini,» rääkis Hanschmidt. «Arvan, et erinevused majandussektorite vahel on selles osas vähenenud ning ka teistel aladel teenivad tippjuhid suurfirmades miljonikroonist palka.»

«Arvan, et ka suurtööstuste ja suurte kaubanduskettide tippjuhtidel võivad olla kõrged palgad ning arvestades kiiret kasvu, ka kinnisvaraäris ja ehituses,» lisas Hanschmidt.

Silmet Grupi juht Tiit Vähi miljonikroonist aastapalka ei saanud ning tema sõnul on ka tööstustes niisuguse palga maksmine küllalt ebatõenäoline. «Kui juht teeniks 100 000 krooni kuus, peaks tema asetäitjad saama 70 000- ja keskastmejuhid 30 000 - 50 000-kroonist kuupalka,» selgitas Vähi. «Selline palk on võimalik hea äriideega väikefirmades.»

Naisi oli mullu palgamiljonäride hulgas 14 ehk kolme võrra enam kui 2001. aastal, meessoost miljonikroonist aastapalka teeninute arv kasvas aastaga 46 võrra, 182ni.

Hetkel kuum