5. mai 2003 kell 8:06

Börsikommentaar: põhjusi optimismiks jätkub

Reedel tegi Tallinna börsi ajalugu Hansapanga aktsia, kerkides kõigi aegade kõrgeimale tasemele 261,92 kroonini.

Ehkki paljud analüütikud peavad Eesti aktsiaid liiga kalliks võib hinnatõus siiski jätkuda veel paar kuud. Eesti aktsiaturgu, eriti aga juhtivaktsiaid, on viimastel aastatel iseloomustanud tsüklilisus, kus kiireim hinnatõus on tavaliselt aprillis-mais ning suvel toimub teatud tagasilöök. Sel aastal on hinnatõus mõnevõrra hiljaks jäänud.

Täna avaldatud väliskaubandusnäitajad, mille kohaselt eksport kasvas impordist kiiremini, peaksid samuti sisendama mõningast optimismi. Analüütikud on optimistlikud ka esimese kvartali majanduskasvu suhtes. Tänane Postimees kirjutab, et Hanspank Marketsi prognoosi kohaselt võib esimese kvartali majanduskasv ületada 7 protsenti. Suhteliselt optimistlikud on ka teiste analüüsikeskuste prognoosid.

Hetkel kuum