Peeter Raidla • 5. mai 2003 kell 13:15

Riigikohus: Juturaadio ei tohi kasutada sõnaühendit "Raadio Eesti"

Riigikohtu tänase otsuse kohaselt ei tohi OÜ Juturaadio oma programmi nimetuses kasutada sõnaühendit 'Raadio Eesti'.

Sellega jõudis lõpule kolm ja pool aastat väldanud Eesti Raadio ja Juturaadio kohtuprotsess. Eesti Raadio nimelt leidis, et Juturaadiol ei ole õigust oma programmile anda nime 'Raadio Eesti', kuna kaubamärgid 'Eesti Raadio' ja 'Radio Estonia' kuuluvad Eesti Raadiole. Et Juturaadio 'Raadio Eesti' on äravahetamiseni sarnane nende kaubamärkidega, rikub Juturaadio sellega kaubamärgiseadust.

Kõnealune vaidlus oli riigikohtus arutusel juba läinud aasta novembris, mil loeti ebaõigeks Tallinna linnakohtu ja ringkonnakohtu varasemad seisukohad, et 'Raadio Eesti' pole äravahetamiseni sarnane sõnapaariga 'Eesti Raadio' ja 'Radio Estonia'.

Tänavu jaanuaris tegi Tallinna ringkonnakohus uue otsuse, millega nüüd oli üldjoontes päri ka riigikohus.

Hetkel kuum