14. mai 2003 kell 15:26

USA börsid: kehv aprillimüük veab aktsiahindu alla

Aprillikuu USA kehvad jaemüüginäitajad on aktsiahinnad surunud täna teisel pool Atlandi ookeani allapoole.

Aprill jaemüük kahanes USAs 0,1% ning autosid arvestamata koguni 0,9%.

CBS MarketWatch.com küsitluse kohaselt ootasid ökonomistid, et mõlemad näitajad jäävad kuu lõikes plussi, kirjutab uudisteagentuur CBS.USA kaubandusministeeriumi andmeil oli see järsem müügi vajumine pärast 2001. aasta septembrit.

Dow Jones tööstuskeskmine liikus kell 17:15 tasemel 8630 punktil ehk 0,6% miinuses. Peamiselt tehnoloogiasektori aktsiatest koosnev Nasdaqi koondindeks liikus samal 1532 punktil ehk 0,5% eilsest sulgemishinnast madalamal.

Kaks kuud üles tormanud USA börsid olid kerge löögi all ka eile, kuna vahetult enne riigi välisministri Colin Powelli visiiti Saudi-Araabiasse toimusid seal mitmed suitsiidiplahvatused, milles sai surma ja vigastada ka kümneid USA kodanikke.

Hetkel kuum